Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДА СЕ ГАРАНТИРАТ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
И ТЯХНАТА СВОБОДНА ВДОЛЯ

Очакваме от Марин Райков като министър-председател да подкрепи с действия декларацията си за честни и свободни избори, за да се гарантират ефективно правата на гражданите и тяхната свободна воля - заяви председателят на БСП Сергей Станишев след срещата си със служебния премиер в Министерски съвет. Според лидера на социалистите първи приоритет на служебния кабинет е да не допуска манипулации и фалшификации на изборите. Станишев напомни тревожната статистика, според която 60% от българите смятат, че изборите ще бъдат манипулирани. В разговора си с Райков Станишев сподели фактите и притесненията на БСП по отношение на работата на МВР и политическия кръг на Цветан Цветанов, и особено по отношение на Станимир Флоров. Председателят на БСП изрази опасенията се, че на практика Цветан Цветанов продължава да контролира МВР. "Няма как при това професионално ръководство да се гарантира честността на изборите", категоричен беше Станишев и подчерта, че същото важи и за Информационно обслужване. Лидерът на социалистите изрази подкрепа за идеята за граждански борд. Според Станишев в него трябва да присъстват сериозни НПО, които имат експертиза, наблюдавали са изборите и са констатирали немалко нарушения и злоупотреби на последните избори. Лидерът на БСП обяви, че левицата ще предостави на премиера анализ на проблемите, които съществуват в законодателството и в неговото прилагане.
За 23 години има натрупани много проблеми и всеки носи своя дял от отговорността. "Но няма как непосредствените отговорници да бягат от своята вина пред гражданите на страната", каза Станишев. Той изтъкна, че през последните 10 дни фискалният резерв е намалял с близо 1 млрд.лв. и вече се е стопил до едва 3 млрд.лв. при заварени през 2009 г. 8 млрд.лв. Лидерът на БСП настоя да стане ясно какви са задълженията на болниците, колко е невърнатото ДДС, колко са задълженията на държавата и на общините към фирмите. "В интерес на обществото е това да се знае, за да може и служебното правителство да знае дали стъпва на стабилна почва, или ще затъва в блато и ще понесе отговорност за чужди вини".

Жанет Пашалиева 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM