Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЛИДЕРИТЕ НА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРОТЕСТИ -
ПОДСЛУШВАНИ И СЛЕДЕНИ
ПО ЗАПОВЕД НА ЦВЕТАНОВ

По заповед на Цветан Цветанов са изготвени досиета на лидерите на гражданските протести. Те са подслушвани по телефона, следена е тяхна кореспонденция, а някои са поставени и под външно наблюдение. Рови се в тяхното минало, събира се информация, която може да бъде злепоставяща. Това обяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция, като се позова на информация от МВР. Лидерът на социалистите отбеляза, че сред разработваните от МВР са Ангел Славчев, Дончо Дудев, Янко Петров, Янаки Ганчев. Има изготвени и досиета на някои от лидерите на регионалните протести. "Всички тези разработки и досиета ще бъдат използвани, а някои може би вече се използват за оказване на натиск върху лидерите на протеста и върху тяхната свободна воля.
Лидерът на БСП подчерта, че става дума за достоверна информация и изнасянето на обективната истина ще бъде първи тест за бъдещия служебен министър на вътрешните работи - дали той похдожда независимо, или позволява да се прикрият и заличат следите от дейността на сегашното политическо ръковоство на МВР. Станишев обяви, че БСП ще търси конкретни отговори от служебния вътрешен министър - за кои от лидерите на протестите има разработка от МВР, по чия заповед, има ли съдебно разрешение за тяхното подслушване и следене. "Новият вътрешен министър да не позволява г-н Флоров, който е политически юмрук на Цветанов в МВР, да прикрие следите за тези разработки".
"Това поведение е недопустимо, това е арогантен натиск върху гражданските протести и пряка провокация към тях и към техните искания", каза лидерът на БСП. Според него е налице опит за тотална полицейщина с познатите на Цветанов подходи, които са от времето на Държавна сигурност - да се притискат хора, да се манипулира общественото мнение, да се насочват гражданските протести.

Жанет Пашалиева 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM