Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НЕ СПИРАТ ПРЕПИРНИТЕ

Не спират препирните между врачанските общински съветници и Общинската администрация. Още изборните резултати, когато кметският стол спечели инж. Николай Иванов, а ГЕРБ взе предимство в броя на общинските съветници, предполагаха, че противопоставяне на политическо ниво ще има. Но чак такова, каквото се вихри в последните месеци, никой не можеше и да допусне.
Какво се е случило и политическо ли е противопоставянето?
Пръв "бомбата" в "съветническия кошер" хвърли държавата - тя намали наполовина сумите, които общинските съветници получават като заплата. Но как биха могли (и посмели), особено съветниците от ГЕРБ, да се противопоставят на Бойко Борисов? Немислимо. Малко след това държавническо решение Общинската администрация поиска отчетност за прословутите 300 лева, които "слугите на народа" си гласували за транспорт, гориво, консултации, GSM, интернет, кабелна телевизия и пр.
Нещата видимо загрубяха. На една от последващите сесии бяха отхвърлени всички докладни на кмета. Единодушно гласуваха сини, червени, гербери… По-късно уж червения общински съветник Васил Драганов, на заседание на Общинския съвет, определи заповедта на кмета така: " Това е нещо… един пасквил, който… нека си важи за администрацията. Ние си имаме Правилник, в който Правилник сме си приели правила. И да ми излизат… със заповед, че утвърждават тези правила - това на какво прилича. Това е едно притискане…"
"Тука не става въпрос за едни триста лева - каза д-р Костадин Шахов, - а става въпрос за опит за груба намеса от страна на Общинската администрация в правомощията на Общинския съвет и опит за погазване самостоятелността и суверенитета на Общинския съвет…"
Но, все пак става въпрос и за тези 300 лева. Не те ли обединиха усилията на разноцветните ни избраници!

На последната сесия, проведена на 31 юли, общинските съветници (и от ляво и от дясно) попрехвърлиха уважителния тон още в питанията към кмета. Особено интересни бяха питанията за незапълнени дупки по улиците, на която живеят или работят съответните питащи. Разбира се, улиците ни трябва да се оправят и да добият много по-приличен вид, но господа съветниците да не забравят своята отговорност, особено онези, които не са първи мандат в Общинския съвет, защото положението е такова не от вчера...
Общинските съветници отхвърлиха и предложените промени в структурата на Община Враца, която се налага от влязлата в сила на 26 юли 2012 година Наредба за прилагане класификатора на длъжностите в администрацията.
Нека сами си отговорят избраниците ни - с противопоставянето си подпомагат ли решаването на важните проблеми на живота в Община Враца? 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM