Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НЕПОЧТЕНО Е
ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВА

. Позиция на ръководството на ДКТ - Враца, предизвикана от пресконференция на група общински съветници от Враца:

Уважаеми дами и господа,
Обръщам се към вас, за да изясня, че пресконференцията, която беше дадена днес, 4 март 2013 г. от група общински съветници от Враца и на която не беше поканен наш представител, е поредният опит да бъде манипулирано общественото мнение, за да се прикрие една огромна несправедливост, извършена от 19 общински съветници на последната сесия.
На заседанието от 26 февруари т.г. годишната издръжка на ДКТ - Враца, която е по договор за съвместно финансиране между Министерство на културата и община Враца, беше намалена с около 32% - от 90 000 на 60 000 лева. Твърденията, че намалението е само с 10 000 лева, са очевидно несъстоятелни.
Да, наистина има средства, заложени за провеждането на Националния фестивал на малките театрални форми, но те нямат нищо общо с годишната издръжка на Драматично-куклен театър - Враца, тъй като са извън посочения договор между община Враца и Министерството на културата. Ако общинските съветници не възстановят пълната сума от предвидените 90 000 лева, те ще носят отговорността за непровеждането на най-стария театрален фестивал в България с международно участие /който се провежда от 1977 година без прекъсване!/. Те ще бъдат отговорни за пропадането на културна проява, която има значение за общината, региона и страната, а не толкова за Драматично-кукления театър във Враца!
Опитите да бъде заблудено общественото мнение се правят в момент, в който същата група общински съветници е решила да увеличи със 100% собствената си годишна издръжка - в цифри това ще рече, че за общинския съвет през 2013 г. ще има 609 453 лева. Преди година бюджетът на съвета е бил с 300 000 лева по-малко. За какво ли са им необходими? Мисля, че се досещаме!
Непочтено е да се заблуждава общественото мнение в момент, в който страната се бунтува, а хората са по площадите и улиците, защото тънат в мизерия! Подобни опити за манипулация са недопустими за хора, които твърдят, че защитават интересите на Враца!

С уважение:
Анастас Попдимитров,
директор на ДКТ - Враца

04.03.2013 г. Враца
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM