Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДЕКЛАРАЦИЯ
на
Общински комитет
на ВМРО-Българско
национално движение
община Враца

 

Уважаеми врачани,

В навечерието на националния празник на Република България и 135 - та годишнина от Освобождението ни от петвековното турско робство ставаме свидетели на поредната безродна и антиобществена проява на "Клуба по интереси", наречен група съветници "ГЕРБ - СДС" и присъдружните им партии в Общински съвет Враца.
На последното заседание на местния парламент, без всякакво обсъждане, напук на интересите на гражданите на Враца, въпросните съветници съсякоха всички приоритетни дейности, заложени в проектобюджета на общината.
В продължение на две седмици на заседанията на комисиите към общинския съвет, в присъствието на кмета и експертите от общинска администрация, бяха обсъждани множество предложения, всичките възприети и предложени като промени от кмета. В резултат на това беше заложено завишаване на средствата за образование, здравеопазване, социални дейности, култура, спорт. На заседанието, състояло се на 26 февруари, уж изказващи собствено становище съветници, направиха безброй нови, немотивирани предложения за промени. Впоследствие стана ясно, че "личните" предложения са плод на стиковка с "председателката" и нейния неизменен ментор.
За хората трябва да е ясно, че бюджета се подготвя продължително време, при спазване на законосъобразността, съобразяване с необходимите за издръжка на съответните дейности средства, обществено обсъждане и произнасяне на компетентните комисии в общинския съвет.
Предложените промени, без всякаква сериозна мотивировка, са опит за бламиране на бюджета на Община Враца. Съветниците от ГЕРБ, СДС, Лидер, НДСВ, Свободен избор и независимият Иван Узунов посякоха културния живот във Враца. Под въпрос е поставено съществуването на Драматично-кукления театър, а почти сигурно е, че тази година няма да се състои Международният фестивал на малките театрални форми, който има десетилетна история. С отрязаните 30 хиляди лева, театъра става заложник на дългогодишната борба на групата на ГЕРБ срещу кмета на с. Нефела. Градската мълва говори, че тези пари са за ремонта на улицата на общинска съветничка в същото село. Други 20 хиляди лева бяха пренасочени от дейност култура. Това са средства, обезпечаващи дейности като Ботеви дни, фолклорният фестивал, културният календар, националните празници и традиционни за Враца прояви.
След като показаха пълна импотентност при осъществяването на културните прояви по време на своето управление, представителите на ГЕРБ решиха да принизят културния живот на града към своята собствена безидейност.
Особено горди трябва да са съветниците с изключително "мъжката" си позиция във време на недоимък и пълна незаинтересованост на държавата от проблемите на старите хора, да посегнат и на скромните средства, предвидени за дейност на пенсионерските клубове.
Уважаеми съграждани, ние от ВМРО се разграничаваме от действията на посочените общински съветници. Срамуваме се от хора, използващи политическото си представителство за постигане на лични цели, при това абсолютно незаконно и при явен конфликт на интереси. Всички "ефекти" от техните мъдри решения ще са за сметка на врачани.
По делата им ще ги познаете! 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM