Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КОНГРЕСЪТ НА БСП

Социалната политика и по-добрият живот за българите бяха фокусът на доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред Конгреса на партията. Като първа мярка Станишев изтъкна създаването на 250 000 нови работни места в борбата с безработицата. Със същата загриженост лидерът на БСП подходи и към подкрепата за младите хора и семействата, за насърчаването на раждаемостта, на майчинството.

Той напомни, че социалистите наложиха младежката гаранция като европейска политика за борба с безработицата сред младото поколение. "Вече е постигнат ангажимент за 6 млрд. евро от бюджета на Европейския съюз. Но ще се борим за повече, за да има повече млади хора, които имат гарантиран достъп до работно място. Станишев отбеляза, че няма да бъдат изоставени хората, които не могат да си помогнат сами, без държавата - пенсионерите, безработните, болните, инвалидите и хората в неравностойно положение. "Затова сме социалисти! Затова сме леви! И от тази политика хората имат нужда днес.

Сред ключовите приоритети за БСП бяха изтъкнати развитието на науката и на образованието и модернизирането на здравеопазването. Догонващото повишаване на доходите и безплатният достъп до интернет също са залегнали като ангажименти на БСП пред българите.

"Мисли първо за малкия, давай предимство на българското" трябва да е основно мото на нашата икономическа политика", каза Станишев и се обяви за решителни законови и управленски действия за ограничаване и регулиране на монополите и на картелите. Необходимо е незабавно преориентиране на политиката към възраждане и стабилизиране на малкия и среден бизнес, които се гръбнакът на заетостта. Други ангажименти на левицата са - незабавна реформа на държавната администрация, цифровизация на управлението и публичните услуги, преструктуриране на бюджета за нуждите и приоритетни инвестиции в човешките ресурси. Предвидена е и програма за 10-годишна реиндустриализация на България, за да имаме дългосрочна конкурентност. Посочена бе необходимостта да се опазват и разумно да се използват естествените ресурси - вода, земя, гора, подземни богатства.


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM