Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БСП - РАДИКАЛНА ПРОМЯНА
ЗА ДЕМОКРАТИЧНА
И СОЦИАЛНА БЪЛГАРИЯ

БСП прави завой наляво, поема ангажимент
за откриване на нови 250 000 работни места

ПРОГРАМА ЗА НОВА
СОЦИАЛНА БЪЛГАРИЯ


С този конгрес искаме да кажем много ясно - ние разбираме, че така хората в България не могат повече да живеят!

Искаме да променим България! Нужна е радикална промяна, смяна на политическия и икономическия модел в страната.

Не подаваме оферта за власт, а предлагаме визия за една нова и справедлива социална държава.

Искаме да поставим с този конгрес началото на един откровен разговор за това какво да е настоящето и бъдещето на страната ни, в каква България искаме да живеем, как ние, европейската левица на България си представяме модела на справедлива и социална държава, в каквато заслужават да живеят нашите родители и деца в 21 век.

Знаем, че хората вече не могат да чакат и искат бъдеще сега.

Искаме да им кажем каква е според нас спасителната лява перспектива за България и да поискаме в името на тази промяна тяхното доверие.

Разчитаме на българските медии да предадат нашите послания, въпреки че осъзнаваме колко е трудна средата в момента.

Готови сме да обикаляме, ако трябва от къща на къща, за да обясним заради какво и в името на какво желаем да управляваме страната:

Искаме радикална промяна за изграждане на справедлива и социална България

Нашето мото: "Мисли първо за малкия" и "Давай предимство на българското".


Какви са конкретните стъпки на промяната

1. Данъчна реформа, която предвижда отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно облагане. Определяне на праг за освобождаване от данък за най-ниските доходи. Иначе казано, богатите да плащат повече от бедните.

2. 250 000 нови работни места.

3. Програма за 10 годишна ре-индустрализация на България.

4. Въвеждане на данъчен модел за финансиране на системата на здравеопазване. Иначе казано държавно финансиране за държавни заведения, гарантиращи безплатна медицинска помощ за всички, паралелно с осигурителния модел за останалите заведения и обекти на системата.

5. Незабавно да преориентираме политиката към възраждане и стабилизиране на малкия и средния бизнес - гръбнакът на заетостта, секторът, който пострада най-много, беше буквално смазан от политиката на ГЕРБ.

6. Незабавна реформа на държавната администрация, съществено съкращаване на държавната администрация чрез цифровизация на управлението и публичните услуги, преструктуриране на бюджета за нуждите на приоритетни инвестиции в човешките ресурси.

7. Решителни законови и управленски действия в две посоки: първо, ограничаване и регулиране на монополите, ликвидация на картелите; второ, насърчаване и ресурсно подпомагане на дребния и средния бизнес.

8. Връщане на предишните норми за възраст при пенсиониране и възстановяване на ежегодното индексиране на пенсиите.

9. Държавни инвестиции в създаването и привличането на високотехнологични производства.

10. Насърчаване на високотехнологични производства и план за ускорена индустриализация на страната, за да направим икономиката способна да осигурява растеж, нови работни места и да оцелява в очертаващата се жестока междуфирмена и междудържавна конкуренция

11. Възраждане и насърчаване на земеделските, трудовопроизводителните и потребителските кооперации.

12. Приоритетно развитие на науката и висшето образование.

13. Държавни стимули за учение и първа работа.


14. Държавно финансиране само за държавните и общински образователни заведения. Това ще гарантира за всички български граждани достъп до качествено образование.

15. Безплатен достъп до Интернет - до края на първата година в големите градове, до края на мандата и в другите населени места.

16. Спешни мерки в здравеопазването - цените на лекарствата трябва да се върнат в поносимите им граници. Възстановяване на държавния контрол и система за ценообразуване, която прилагахме с успех в предишния мандат. Държавата трябва да се ангажира с болести, които са социално значими - като раковите заболявания например.

Правителството на Бойко Борисов изхарчи 7 млрд.лв. от държавния бюджет, направи 4 млрд.лв. повече държавни дългове. За три години хората обедняха с близо 35%. Безработицата се увеличи с над 400 000 души.

България не може да си позволи да издържа подобно правителство.


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM