Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

На 12 февруари 2013 г., между "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и ЗАО "Русатом Сервис"* - Русия, бе сключен договор за доставка на нов статор и за извършване на реконструкция на ротора на турбогенератора на шести енергоблок на българската атомна централа. Договорът бе подписан от изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД Валентин Николов и от генералния директор на ЗАО "Русатом Сервис" Михаил Концерев.
Новият статор ще бъде с повишена електрическа мощност от 1100 МW - със 100 МW над мощността на сега работещия. Дейностите ще бъдат изпълнени през 2014 г. и са поредна стъпка за постигане на заложените от "АЕЦ Козлодуй" ЕАД стратегически цели за удължаване на срока на експлоатация на хилядамегаватовите блокове на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и за повишаване на топлинната им мощност до 104%, което ще доведе до допълнително производство на електроенергия.

__________________________________
*ЗАО "Русатом Сервис" е дъщерна компания на държавната корпорация "Росатом" за централизирано осъществяване на сервизни услуги от страна на предприятия от руската атомна промишленост за чуждестранни АЕЦ. Акционери в компанията са руски дружества, притежаващи голям опит и компетенции за предоставяне на услуги на атомни централи, оборудвани с водо-водни енергийни реактори (ВВЕР), каквито са реакторите в АЕЦ "Козлодуй". 

 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM