Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА КОРУПЦИЯТА

Открито заседание на Областния обществен съвет за превенция на корупцията -Област Враца се проведе в Областна администрация-Враца. То беше ръководено от инж. Валентин Литов - Заместник председател на Областния обществен антикорупционен съвет
В заседанието взеха участие г-жа Цветелина Теофилова - Заместник областен управител и заместник председател на ООСПК-Област Враца, представители на неправителствения сектор, бизнеса, кметове на общини от Област Враца, ръководители на териториални звена с контролни функции, представители на Камарата на строителите в България - Областното представителство в гр.Враца , на печатните и електронни медии.
Фондация за развитие на правосъдието - гр.София беше представена от д-р Ива Пушкарова- председател на Управителния съвет на Фондацията, преподавател по наказателно и международно наказателно право в СУ "Св. Климент Охридски" и наказателно право в Академията на МВР-София.
Инж. Литов акцентира върху работата на ООСПК - Област Враца през 2012 г. и активния диалог между централната, регионална и местни власти в посока ефективното прилагане на законодателството, по-прозрачното управление и ефективната превенция на контролните звена на регионално ниво. Специално внимание той обърна на активната работа с местната власт за превенция на корупцията и повишаването на капацитета на изградените и действащи общински обществени антикорупционни съвети. Той благодари на неправителствения сектор за градивната съвместна работа и прилагането на ефективни модели и антикорупционни практики при реализирането на инициативите на антикорупционния съвет през 2012 г.
Присъстващите изслушаха и приеха Отчет за дейността на ООСПК през 2012 г. и обсъдиха и приеха предложената Програма за действие на ООСПК-Област Враца през 2013 г. В Програмата се предвижда антикорупционна информационна кампания под надслов: "Изграждане на интегритет - управление по правилата'2013 г.", включваща провеждането на три антикорупционни обществени форума, както и ще бъде представена дейността и практиките на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност /ЦППКОП/ при Министерски съвет.
Приетите Отчет за 2012 година и Програма за действие през 2013 година са публикувани на интернет страницата на Областна администрация-Враца, раздел "Антикорупция".

Елма Глоговска 

 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM