Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЩИНА ВРАЦА -
ВЪВ "ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО 2013"

      

Атрактивно представяне на възможностите за туризъм във Врачанско е подготвила Община Враца за участието си в международното изложение "Ваканция СПА ЕКСПО 2013". Туристическата борса ще се проведе от 14 до 16 февруари в "Интер експо център" в София. В 30-то издание на изложението ще се включат участници от Европа, Азия и Африка. "Община Враца ще има свой щанд от 24 кв метра, за който е разработена специална концепция. Неговият дизайн и изработка са поверени на Ивайло Рацов, след предварително направен подбор между няколко предложения. Идеята е не просто да занесем рекламни материали, които да представят възможностите за различните видове туризъм, а да пресъздадем за гостите на изложението атмосферата на нашия регион" - поясни зам.-кметът Красимир Богданов. На щанда ще бъдат показани възможностите за културен, фестивален и атракционен туризъм в община Враца и Врачанския Балкан. Участниците, които ще представят свои туристически продукти, са Регионалният исторически музей, Мемориален комплекс "Ботев път", атракционен парк "Приказката", клубовете по пара и делтапланеризъм, велоклуб "Герак", ПП "Врачански Балкан". За първи път ще бъдат показани и възможностите за ски-училище за деца, които се предлагат в местността "Пършевица". Туроператорска фирма ще предложи на гостите дву-, три-, четири- и шестдневни туристически пакети за отдих във Врачанско. Сред участниците ще са също хотели, места за настаняване, къщи за гости. Младите актьори от ТГ "ТЕМП", в рамките на дните на изложението, ще направят премиерата на новата артистична рекострукция - "Светилище на слънцето". Реконструкцията е основана на откритото в местността "Валога" светилище на слънцето, което е без аналог в Европа.
Гостите на щанда, за първи път, ще могат да вкусят бира от лимец. Пробването на екзотичната напитка ще е съпроводено с представяне на открития раннонеолитен обект край с. Оходен. Интересната идея е съвместно дело на Община Враца, Регионалният исторически музей и клъстър "Тракея". "Представянето ни на изложението "Ваканция СПА ЕКСПО 2013" не е самоцел. Целта е Враца наистина да стане туристическа дестинация. Усилията ни от миналата година дадоха резултат. Според данни на Националния статистически институт, през 2012 г. туристите, които са пренощували във Враца, са с 19 % повече от тези през 2011 г." -каза Красимир Богданов.


 

 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM