Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


ТРАКИЙСКОТО СРЕБЪРНО СЪКРОВИЩЕ
ОТ БОРОВО ПРИСТИГА ЗА 3 МАРТ

Тракийското сребърно съкровище от Борово ще гостува на Регионалния исторически музей във Враца. Ценната археологическа находка, която се пази в музея в Русе, ще бъде представена на 3 март. В този ден врачани и гостите на града ще могат да разгледат безплатно и гостуващото съкровище, и експонатите на врачанския музей.
Общинската програма за отбелязването на 135-та годишнина от Освобождението на България ще започне още през февруари. От 25 февруари до 1 март от 10 ч. и от 16 ч. в Регионална библиотека Христо Ботев, по заявки на училищата, ще има тематични прожекции на филми за Освобождението на България. На 28 февруари от 18.30 ч. симфониета "Враца" ще изнесе концерт с произведения на български автори. Изложба "Символите на Враца", представяща художествени "реплики" на исторически и природни забележителности, изработени с т. нар. техника "Торцевание", ще бъде открита на 1 март в 11 ч. Изложбата, заедно с мултимедийната краеведска изложба, са част от Общинската програма за патриотично възпитание.
На 3 март в 10.30 ч. на площад "Христо Ботев" във Враца ще се проведе тържествения ритуал по издигането на националния флаг. След края му ще бъде открита художествената изложба, посветена на 135-та годишнина от Освобождението на България и ще бъде отворена за разглеждане експозицията със сребърното съкровище от Борово. В 11.30 ч. в градската концертна зала празничен концерт ще изнесе ансамбъл "Тракия".
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM