Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


АЕЦ "Козлодуй" -
ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

Днес, 21 януари, Валентин Николов - изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД официално откри национален работен семинар на тема "Подновяване на лицензии и управление на стареенето на компоненти". Семинарът е част от проекта на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) "Помощ при подготовката на Програма за продължаване на ресурса на блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй" по Програмата за техническо сътрудничество на Агенцията. "Този проект е една от многото важни стъпки, които всички ние трябва да извървим, за да доведем до успешен край стратегическата задача за стабилното развитие на българската икономика, а именно - продължаването на срока на експлоатация на двата хилядамегаватови блока на АЕЦ "Козлодуй", подчерта в изказването си Валентин Николов.
В рамките на четиридневния семинар експерти от МААЕ, САЩ, Франция и Унгария ще споделят със специалисти от българската АЕЦ опита си в управлението на стареенето на материалите, в прилагането на програми за металоконтрол и др. в действащи ядрени съоръжения. Програмата на работната среща включва провеждането на кръгла маса на тема "Пътна карта към подновяване на лиценз".
Проектът на МААЕ "Помощ при подготовката на Програма за продължаване на ресурса на блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй" ще съдейства при изготвянето на документи, необходими за кандидатстване за удължаване на срока на експлоатация на енергоблоковете.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM