Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


ВРАЧАНЧЕТА НА ГОСТИ
НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Десет ученици от училищата "Св. Климент Охридски" в с. Тишевица и "Христо Ботев" в с. Паволче днес ще гостуват на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Поводът е ромската нова година. Гостите ще представят пред министъра празнично наричане на хляб, традиционно за Врачанско и обичаят "сурвакане". От двете училища са му приготвили и подаръци със символите на училищата. Другото място, което ще посетят врачанчетата, е Центърът за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства към МОМН.
ОУ "Св. Климент Охридски" в с. Тишевица е добър пример за средищно училище. Освен отличната и добре поддържана материална база, то предлага целодневно обучение и столово хранене за всички ученици от пет населени места. В него са сформирани клубове по интереси, извънкласни дейности и СИП. Всички ученици изучават СИП "Фолклор на етносите - ромски фолклор", който се ползва с особена популярност. В него участват и деца от неромски произход. Родителите са ангажирани под различни форми с дейността на училището, както и местните неформални ромски лидери. Индикатор за високото качество на образованието в училището е фактът, че малкото български деца от Тишевица и околните села също се обучават в него.

Даниела Хитова 


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM