Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


КОЗЛОДУЙ СЕ ОБЯВИ "ЗА" РАЗВИТИЕТО
НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА

Десетки застанаха в подкрепа на ядрената енергетика пред сградата на Дома на енергетика в Козлодуй. Гражданският протест бе отговор на пропагандата в региона срещу атомната енергетика, която разпространява Иван Костов.
"Политическото лицемерие на Иван Костов няма граници!", "Националните предатели и убийците на атомната енергетика - вън от Козлодуй!" гласяха част от лозунгите и посланията на протеста, организиран от ВМРО и "Атака".
Пред събралото се множество се изказаха Даниел Савчев - зам.-председател на ВМРО в Козлодуй и Елена Рангелова - председател на "Атака" в града. На протеста присъства и председателят на ВМРО за област Враца и член на националното ръководство Красимир Богданов.

Протестиращите критикуваха опитите на правителството да противопостави развитието на ядрената енергетика в Козлодуй и в Белене. "И АЕЦ "Козлодуй", и АЕЦ "Белене" са еднакво нужни според участниците в демонстрацията", коментираха организаторите на протеста.
"Тук Ботев стъпи, за да освободи българите, преди дни чествахме 165 години от рождението му, днес свободата има и икономически измерения - да спасим България от зависимостта от Турция", припомниха по-запалените.
Местните организации на ВМРО и "Атака" приканиха всички, "които не са загубили своя морал, чест, достойнство, дълг и гражданска позиция, да подкрепят развитието на ядрената енергетика в България на предстоящия референдум".
"Да излезем заедно, не да подкрепим дадена политическа партия, а да изразим своето възмущение спрямо лицемерното присъствие на палача на енергийната независимост - г-н Иван Костов. Затварянето на "малките" блокове постави българската икономика на колене, промени съдбите и уби мечтите на много хора. Нека заедно защитим българската енергетика и правото си да се наричаме енергетици! Да живее България!", заявиха участници в протеста.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM