Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРЕМЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПОГЛЕДНЕ
КЪМ ХОРАТА ОТ ВИДИН, МОНТАНА И ВРАЦА

. На Благовещение депутат Явор Хайтов напомни за пътя до "Леденика"
. Ремонтът може да започне още това лято, отвърна министър Павлова

Основният ремонт на пътя до пещерата "Леденика" може да се случи още през настоящия строителен сезон - това прогнозира в петък /25 март/ от трибуната на Народното събрание регионалният министър Лиляна Павлова. Тя отговори на въпрос, зададен й от врачанския депутат и заместник-председател на парламента Явор Хайтов. Той припомни, че е задал същия въпрос към министър Павлова преди година и 4 месеца, когато в отговора си тя е заявила, че пътят е сред "Вашите приоритети" и че "предвиждате финансиране по програма "Региони в растеж 2014-2020" в сектор "Пътища".
"Добре би било да идвате във Врачанско и когато няма избори, за да видите какво се случва и какво - не. Кога и какви са възможностите да започне ремонта на този участък?", попита Хайтов, който припомни, че е недопустимо пътят до природната забележителност да е в подобно окаяно състояние.
"Този път е важен за приоритетите на пътната инфраструктура, тъй като той води и до туристическа атракция, финансирана с европейски пари… Осигурено е финансиране, а проектът за ремонта на пътя до "Леденика" е напълно готов. Агенция "Пътища" приотизира този проект, той е първият от общо 12, които ще бъдат финансирани с общо 380 милиона лева… Агенция "Пътна инфраструктура" изготвя тръжната документация за избор на изпълнител и ако няма обжалвания, да бъде избран изпълнител, а ремонтът да започне през лятото или най-късно през есента", отговори министър Павлова. Та допълни, че основният ремонт на пътя до "Леденика" означава пълната му рехабилитация - 17-километровото трасе ще бъде подобрено с 13 000 000 лева.
"Надявам се след година и 4 месеца няма отново да Ви задам същия въпрос от парламентарната трибуна", отговори Хайтов, който припомни, че времето си върви, а дадените обещания трябва да се спазват. Вместо благодарност, той връчи на министър Павлова писмо от кмета на Хайредин - Тодор Алексиев, в който управникът търси съдействие и пари за ремонт на общинските пътища. "Стара планина разделя България на богатия Юг и бедния Север и още по-бедния Северозапад. Време е правителството вече да погледне към хората от Видин, Монтана и Враца и да направи така, че те да заживеят по-добре", призова от трибуната Хайтов.


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM


 

 

loading...