Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КУПАТА ОТНОВО Е В МОНТАНА

Даниела Петева: „Играх за мама!“
Майката на 26-годишната състезателка бе на химиотерапия, докато дъщеря й воюваше за купата.                                         Сн. архив zovzaistina.com

"Монтана 2003" спечели Купата на България за втори път в последните три сезона. На финала в Стара Загора тимът надигра домакините "Берое" с резултат 77-57, след като водеше от началото до края и взе нов трофей след този от 2014 година. "Монтанки" почти не оставиха съмнения в превъзходството си, като започнаха по-добре и се възползваха от напрежението в състава на "заралийки". Така тимът успя да натрупа аванс, който контролираше, а със серия от 20-2 в третата част си реши и мача. Като цяло "монтанки" спряха съперника със силна защита и така стигнаха до купата. За "Берое" все пак оставаха утехата от участието на финала, което е чудесно постижение предвид фактът, че през миналата година нямаше клуб в първенството.
Малко след началото на двубоя Монтана направи серия от 12-0, с която дръпна с 14 точки. До края на първата част тимът поддържаше разликата, а през втората "беройки" успяха да я намалят. С поредица от 5 точки те се доближиха на само 8, а на почивката изоставаха със 7.
Първите два коша след паузата бяха за "монтанки", но след това Сътън отговори с тройка. Последва обаче серия от 10-2 за гостите, с която те направиха преднината си 16 точки. Домакините върнаха един кош, но нова серия - този път от 10-0 вдигна разликата до 24 точки малко повече от минута преди края на третата четвърт. Това на практика реши и изхода на срещата, която след това се доиграваше.
С дабъл-дабъл за победителките се отчете Келиндра Закъри след 22 точки и 11 борби. Шарел Алън бе полезна със своите 12 точки, 8 борби и 5 асистенции, а 12 точки и 5 борби имаше Даниела Петева.
За домакините Ла`Кийша Сътън приключи с 19 точки и 6 борби, а Анна Римпова имаше 10 и 8.

bgbasket.com

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM