Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНИ ИЗПЪЛНИХА ПЛОЩАД "ХРИСТО БОТЕВ" НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 3 МАРТ

 

С ритуал по издигане на националния флаг, благодарствен молебен и водосвет за здравето и благоденствието на врачани, отслужен от ставрофорен свещеноиконом Николай Костадинов, секретар на Врачанска Митрополия, започна отбелязването на Националния празник в града. Лъчове с ученици, носещи над 200 балона с цветовете на българското знаме, взеха участие в честването, а хиляди врачани се присъединиха към тях на площад "Христо Ботев".
"Днес е 3 март! Ден на гордост, на национална чест и на достойнство. Днес е и денят, в който трябва да направим равносметка как тачим и почитаме 3 март. Ние имаме повод да се гордеем, защото една от причините да го има 3 март е и нашето участие - боевете на връх Вола, които и до ден днешен отекват в сърцата на врачани. Убеден съм, че няма врачанин, който споменавайки името на Ботев и на Вола, да не настръхва. Затова трябва да се гордеем и да възпитаваме у децата си чувство на национална гордост и дълг.", обърна се към присъстващите кметът на Община Враца Калин Каменов. В своето слово градоначалникът напомни, че не трябва да забравяме и нашите роднини и близки, които са зад граница, защото България е там, където има и един българин.
"България е там, където има и едно българско знаме. Затова, скъпи съграждани, гордейте се с днешния ден! Бъдете честолюбиви и възпитавайте у децата си чест и достойнство, което те да предадат на своите деца! Честит празник, скъпи съграждани! Да живее България!", завърши словото си кметът на Община Враца Калин Каменов.
5-годишната Мериан Поповска рецитира "Аз съм българче", в тържеството участваха още средношколски хор "Отец Паисий", Врачанска Митрополия, военнослужещи от Военно формирование 54990, Духов оркестър при читалище "Развитие".
След официалното отбелязване на празника на площад "Христо Ботев" стотици се хванаха на българско хоро.
Финалът на празника бе поставен от концерт на Танцов състав "Хемус" при Община Враца, ДТС "Радост" и квартет "Чарити" към Центъра за работа с деца.


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM