Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Друго мнение

Фондация "Конрад Аденауер":

БЪЛГАРИТЕ СА ИДИОТИ

ANONYMOUS BULGARIA
На 14 март (петък) ГЕРБ представи в Народното събрание изложбата "България 1944-1989 г.: Забранена истина". Тази изложба беше открита от Цветан Цветанов зам.-председател на ГЕРБ и Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Съюза на европейските федералисти в България и зам.-председател на Обединените европейски федералисти, които имат за мисия създаването на Обединени европейски щати с едно общоевропейско правителство. На събитието присъстваха и представители на Съюза на репресираните.
Ковачев обясни, че "България 1944-1989 г: "Забранена истина" е проект в памет на жертвите на комунизма в Берлин, реализиран с подкрепата на Фондация "Конрад Аденауер" и Федералната фондация за изследване на диктатурата на германската единна социалистическа партия в партньорство със Съюз "Истина", Държавна агенция "Архиви" и Комисията по досиетата.
"Младите поколения трябва да растат с истината за това какво се е случило", подчерта Ковачев. По думите му, фотосите разкриват малко познати факти от историята на страната ни в годините на комунистическата диктатура. "Показани са съпротивата на българите срещу наложения със сила тоталитарен режим, както и кървавата разправа със свободната мисъл и слово в периода 1944 - 1989 г. Една от целите на изложбата е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми", посочи Ковачев, като накрая благодари на фондация "Конрад Аденауер" за подкрепата при реализирането на изложбата.
Тази фондация се занимава с просветителска и образователна работа, с политическо образование, способства развитието на изкуството и културата, нейни стипендианти са даровити студенти и аспиранти, фондацията представлява генератор за идеи, които могат да бъдат възприети от обществото, формирайки общественото мнение. Немската фондация изпълнява задачи и извън Германия, като има 70 бюра, финансиращи работата по 200 проекта в 120 страни.
В България партньори на фондацията са Фондация "Демокрация", Фондация "Демократична Алтернатива", наследник на фондация "Демокрация", финансирала СДС, "Европейски институт" с настоятел Николай Младенов, бивш външен министър, фондация "Демократичен институт" или СДС с управител Петър Стоянов, президент на Р.България, Софийски университет. Фондация "Конрад Аденауер" финансира специална "Медийна програма Югоизточна Европа". С тази цел в София през 2007 г. е открито регионалното програмно бюро и подпомогната регистрацията на фондация "Медийна демокрация", която е свързана с "Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа", създадена от Фондация "Форд" и член на Български дарителски форум с "Отворено общество" и "Америка за България".
Фондация "Конрад Аденауер" е ключов фактор за десните партии в България. Фондация "Конрад Аденауер" и нейните ръководители, явно, смятат българите за идиоти, защото се наема да ги запознава със собствената им история, да им разказва случки от собствения им живот, да им разкрива как е протекъл животът им, да им казва дали са били щастливи или не са били. Да правиш това в държава, в която по-голямата част от населението е живяло в периода, за който ти твърдиш, че знаеш истината, означава, че взимаш всички тези хора за пълни идиоти. Означава, че взимаш за кръгли идиоти и техните деца, които не могат да се досетят да попитат родителите си, бабите и дядовците си, а ще дойдат при теб, за да му разкриеш "забранената истина". Вече изглежда нормално чужди организации да се опитват да манипулират и променят историята на България, а на българите остава да докажат, че не са идиоти.
.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM