Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДЕПУТАТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
ИСКАТ СРЕЩА С БОРИСОВ

10 от 15-те народни представители от трите области в Северозападна България се подписаха под писмо до министър-председателя Бойко Борисов, с което го канят на среща, съобщи заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и депутат от Враца Явор Хайтов. Целта е да се обсъдят "спешни мерки за съживяването на региона, както и финансовото и законово осигуряване" на Целенасочената инвестиционна програма за развитието на Северозапада.
"Още от конституирането на парламента повтарям, че българското правителство не трябва да бъде мащеха за хората от Северозападна България. За мое огромно съжаление и огорчение, през изминалите 15 месеца, през които управлява този кабинет, мога да посоча само две неща, които се случиха за Враца: откриването на военното поделение във Враца и отпуснатите 1 000 000 лева за подобряване на инфраструктурата в града и общината", коментира Хайтов. Врачанският депутат допълни: "Дълго и пространно говорих за необходимостта от цялостен ремонт на пътя до пещерата "Леденика". Напоследък получавам информация, че този ремонт най-сетне ще започне, но… аз съм свикнал да се радвам, че ангажиментът е изпълнен, когато му отрежат лентата.
Нищо не се прави за пътя между Ботевград и Мездра, а това е обещавано както от управляващите сега, така и от онези преди тях. В управленската си програма от ГЕРБ дори са отделили специално внимание на Северозапада и неговите инфраструктурни проекти - но те не се случват! Няма проектиране, не се строи нищо по пътя между Ботевград и Мездра, а той вече е опасен - на някои участъци има свлачища, които застрашават живота и здравето на пътуващите хора".
Явор Хайтов допълни, че конкретният повод за исканата среща с премиера Борисов е отказът на правителството страната ни да кандидатства за средства по Оперативна програма "Транспорт" /ОПТ/, ПРИОРИТЕНТА ОС 5 "Техническа помощ", Проект BG161P004-5.0.01-0097: "Проектиране на строителството на железопътната линия Видин - София: актуализация на проекта и подготовка на железопътен участък Видин - Медковец".
Врачанският депутат заяви: "Още по-неприятно е, че правителството не се ангажира с железопътната линия между Видин и София, която е част от международен транспортен коридор. С колегите от ДСБ Вили Лилков и от ПФ Красимир Богданов няколко пъти си говорим, че тези неща се забавят и не се случват, въпреки изричното обещание от една от партиите в управляващата коалиция - тази на г-жа Кунева. Трябваше да предприемем нещо. Започнахме совалки сред народните представители от трите области в Северозапада и повечето от тях се подписаха под писмо до премиера Бойко Борисов, с което искаме среща с него. Наслушахме се на обещания. Време е да се свърши нещо. Северозападът трябва да живее!"

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM