Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПОЧИНА УМБЕРТО ЕКО

Тази сутрин почина големият италиански и световен писател и философ, авторът на емблематичните романи "Името на розата" и "Махалото на Фуко", на академични трудове и есета в областта на семиотиката, теологията, медийната и литературна теория, Умберто Еко.
Човекът, писателят "дар от небесата" (фамилното име Еко е абревиатура на латинската фраза "ex caelis oblatus" - "дар от небесата") е роден на 5 януари 1932 година в Алесандрия, Северна Италия. Следва средновековна философия и литература в Торино. Първата му книга - "Естетиката на Тома Аквински излиза през 1956г. От 1956 г. до 1964 г. е редактор в държавните радио и телевизия RAI. Чете лекции в Торинския унивеситет.
През 1963 г. Еко се присъединява към авангардното движение на художници, музиканти и писатели "Gruppo 63". През 1975 г. вече е професор в Болонския университет. Публикува "Теория на семиотиката".
Голяма известност му носи романа "Името на розата", публикуван през 1980 г.
"Мислете, безплатно е"- ни завеща големият писател.

 

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM