Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЦА ОТБЕЛЯЗА 143 ГОДИНИ
ОТ ОБЕСВАНЕТО
НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ 

С панихида и програма пред паметника на Васил Левски в центъра на Враца бяха отбелязани 143-години от обесването на Апостола на свободата. На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, Негово Преосвещенство Врачански митрополит Калиник, областният управител Малина Николова и заместник - областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски, председателят на Общинския съвет Румен Антов, ученици, общественици, граждани.
В програмата участваха Духов оркестър при НЧ "Развитие", свещенически октет при Врачанска Митрополия, учениците от ОУ "Васил Левски" Валентин Красимиров, Валентин Генов и Мартин Керефейски. Слово за Апостола на свободата произнесе главният уредник в Регионален исторически музей Валерия Тарашоева.
Панихида за Йеродякон Игнатий отслужи Траянополски епископ Киприян.
"И ето, ние днес с умъчнени сърца стоим в това възпоминание за теб Йеродяконе и Апостоле, но стоим горди, че българска майка е дала живот на теб, родолюбец, вдъхновител, жертвоприносител пред олтара на поробената мила родина-Майка България", каза в словото си Траянополски епископ Киприян .
В знак на признателност зам.-кметът, областният управител, представители на различни партии, учебни заведения и жители на града поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата центъра на Враца.

 

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM