Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Калин Каменов: ПЪРВИТЕ 100 ДНИ ОТ МАНДАТА БЯХА ТРУДНИ, НО ПРЕДИЗВИКАТЕЛНИ

- Калин Каменов съжалява, че не е успял да вдигне данъците на врачани

Кметът на Община Враца Калин Каменов представи отчет за първите 100 дни от мандата си. "Първите 100 дни от мандат 2015-2019 бяха трудни, но предизвикателни", обобщи той. На събитието присъстваха още зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца Нина Дакева и главният архитект Чавдар Спасов.
Кметът на Община Враца посочи, че тази година акцентът в управлението на неговия екип ще са децата и младежите. Това е и причината да се провеждат срещи, да се реализират идеи и да се разработват проекти, които да са насочени към младите хора. Някои от инициативите вече се осъществяват в учебните заведения във Враца. В подкрепа на своите думи, Калин Каменов припомни, че е осигурена работа на 126 младежи в общинската администрация и в някои от населените места в Общината. Кметът на Община Враца допълни, че тази година са увеличени еднократните помощи за новородени от 100 на 150 лв. за едно дете и от 150 лв. на 200 лв. за близнаци. Повече средства Община Враца заделя и за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми. Сумата тази година е увеличена с 10 000 лв. и от 25 000 лв. в бюджета за 2016 г. са заложени 35 000 лв.
Като най-трудна задача, с която се е справил успешно, Каменов изтъкна дейностите по фазирането на проекта за Воден цикъл на града, което спестява на общинския бюджет заем в размер на 11 млн. лв. Кметът допълни, че на фирмите изпълнители са наложени неустойки за забавяне на изпълнението на Етап 2 по Водния цикъл. "Проведохме редица разговори с фирмите изпълнители на проекта, за да може процесът на строително-монтажни дейности да бъде по-прецизен и да се работи в кратки срокове", уточни още Каменов.
Кметът на Община Враца изнесе данни и за Информационната кампания по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, която стартира през м. декември 2015 г. От януари 2016 г. три екипа ежедневно провеждат срещи с жителите на град Враца, като разясняват Програмата и отговарят на въпроси. Информационната кампания ще продължи и през м. март, допълни той и уточни, че през този период са подписани 6 договора със Сдружения на собствениците и са регистрираните 12 нови Сдружения.
При представянето на дейността на Община Враца през първите 100 дни от мандата, Калин Каменов каза, че е важно да бъдат отчитани не само успехите, но и областите, в които е необходимо да бъдат положени повече усилия. Като пример той посочи намаляването на бюджета в частта за капиталови разходи, резултат от неразплатени стари плащания на Общината и непроменените местни данъци и такси. Средствата от увеличени налози са именно тези, които се изразходват за ремонтни дейности в Община Враца.
По отношение на оптимизацията на разходите на Община Враца Калин Каменов даде пример за драстичното намаляване на средствата за граждански договори и за поддръжка на автопарка на администрацията.


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM