Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

САЩ ЗАПЛАШИХА ЕС ЗАРАДИ РАЗСЛЕДВАНИЯ
СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ

Американският министър на финансите Джак Лу заяви, че разследванията на Европейската комисия срещу американски фирми са манипулирани и заплаши с ответни мерки, ако Европа не промени позицията си, предадоха агенциите. В писмо от 11 февруари, адресирано до председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, Лу пише за европейските разследвания на финансови практики за избягване на данъци, прилагани от мултинационални компании като "Епъл", "Гугъл", "Амазон" и "Макдоналдс". Според него тези разследвания съдържат обезпокоителни прецеденти в сферата на международната данъчна политика. По думите му ЕС "иска да наложи на американските предприятия глоби за милиарди долари, което е много повече от глобите, които иска да наложи на неамериканските компании". "Настояваме този подход да бъде преразгледан", пише Лу, изтъквайки, че Вашингтон споделя желанието на Брюксел да направи всичко, за да попречи на мултинационалните компании да се регистрират в страни с ниски или несъществуващи данъци. Американският министър на финансите намеква, че в противен случай САЩ могат на свой ред да вземат под прицел фирми от Стария континент.
Европейската комисия отхвърли всички критики на Съединените щати, като нейният говорител Рикардо Кардосо отбеляза, че европейското право се прилага на недискриминационен принцип за всички действащи в Европа компании и няма абсолютно никакви предразсъдъци спрямо американските предприятия. Той уточни, че от 700 милиона евро укрити данъци, които трябва да възстановят многонационални компании, 500 милиона дължат европейски фирми.

(в. "Сега")


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM