Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ТУРЦИЯ Е НАЛОЖИЛА ЗАБРАНА НА
ДОГАН И ПЕЕВСКИ ДА ВЛИЗАТ В СТРАНАТА

. ДПС чака официално потвърждение, Пеевски заяви, че подкрепя категорично Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от същата партия Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция. Новината бе потвърдена от турското посолство в София по повод публикации в турските медии, съобщи "Дневник".
"Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт", гласи официалното съобщение на посолството.
В днешния си брой турският всекидневник "Star" публикува новина със заглавие "Забрана за влизане в страната на проруски насторения Доган". Изданието не цитира източник за тази информация, съобщи Клуб Z.
"След кризата със сваления руски самолет, лидерът на партията на българските турци ДПС Ахмед Доган отново се показа като съветски агент", започва статията. "Той нанесе удар срещу подкрепящите Турция в ДПС, което доведе до забрана за влизане в Турция на него и на медийния магнат Делян Пеевски".
Вестник "Star" е таблоид и е част от голяма медийна група заедно с едноименната телевизия. В Турция тази медийна група се приема за много близка до президента Реджеп Тайп Ердоган.
Публикацията описва декларацията на ДПС след свалянето на самолета и я определя като "подкрепа за Турция". Това довело до смяната на предишния председател Лютви Местан.
"На негово място (на Местан - б.р.) Доган постави българин олигарх. В тази операция участваха основателят на ДПС и медийният магнат Делян Пеевски. Смяната беше тяхна инициатива."
"Star" допълва как медиите на Пеевски - депутат от партия, която твърди, че подкрепя правата и свободите на турците в страната - всъщност са подели масова антитурска кампания и са поставили на прицел дори посолството на Анкара.
Турският вестник припомня публикацията на "Шпигел" отпреди 10 дни "Пеевски - айсбергът на корупцията" и нарича депутата "император на контрабандните цигари".
"Пипалата на проруския олигарх Пеевски стигат до Турция и може да се окаже, че той е в основата на контрабандата на български цигари в Турция".
Към момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган за забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да пътуват в Турция. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ДПС Четин Казак. По думите на Казак, той се е запознал от електроните медии с този казус и за това му трябва време да се запознае в детайли с истинността и мотивите за тази забрана, ако има подобно решение. "Към момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган, разполагаме само с медийни публикации", обясни още той и каза, че единственият меродавен източник, който би им дал основание да коментират, е официален акт на компетентен орган. Съпредседателят на ДПС заяви, че този официален акт трябва да бъде официален документ. Той каза, че няма информация един от двамата - Доган или Пеевски, да е имал намерение да пътува за там. Четин Казак помоли да не се спекулира с това, че речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е повод за тази забрана. Казак каза още, че не е разговарял нито с Ахмед Доган, нито с Делян Пеевски.
Ако е налице забрана за пътуване до Турция, това показва, че позицията на Ахмед Доган е била правилна и е постигнала целта си - защита на българските интереси. Това се посочва в изявление на депутата от ДПС Делян Пеевски, изпратена до Агенция "Фокус" по повод информацията в турски медии, че му е наложена забрана да влиза в Турция.
"Фокус" публикува текста на изявлението:
"Във връзка с тиражираните в медиите твърдения, че спрямо мен е постановена забрана за влизане на територията на Република Турция, искам да заявя следното: Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП "Движение за права и свободи" г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел - защита на българските национални интереси.
Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси.
Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси."

(в. "Сега")


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM