Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ
ОТВАРЯ ВРАТИ ВЪВ ВРАЦА

"Доброволчеството е престиж. Хората трябва да са активни и да се научат да помагат. Нека да дадем пример и повече наши познати и приятели да станат доброволци" - каза кметът на Община Враца Калин Каменов, след като подписа споразумение за осъществяване и реализиране на партньорство между Община Враца, Регионалния инспекторат по образование - Враца, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" - филиал Враца, Сдружение "Нов път" и Фондация "Национален алианс за работа с доброволци".
Подписите под документа поставиха още директорът на РИО-Враца Галина Евденова, директорът на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" проф. д-р Маринела Михова и председателят на УС на Сдружение "Нов път" Михайл Михайлов.
Петте институции ще си сътрудничат при осъществяването на дейности и реализирането на проекти, свързани с развитие на доброволчеството на територията на Община Враца и страната.
На събитието присъстваха още зам.-кметът на Общината Петя Долапчиева,Спаска Михайлова от Сдружение "Нов път", директори на детски и учебни заведения, студенти.
В рамките на съвместното партньорство Община Враца ще предостави за безвъзмездно ползване помещение за Център за работа с доброволци. От своя страна Регионален инспекторат по образованието - Враца ще информира детските градини и училищата на територията на Общината за възможността да се включат в програми и дейности на Центъра за работа с доброволци. Педагогическите специалисти, които ще приемат доброволци, ще преминат обучения, а директорите на детските и учебни заведения ще бъдат насърчавани да назначават на свободните места учители, преминали доброволческа практика.
Съвместното партньорство включва още и признаване на доброволческата практика на студентите-доброволци като средство за професионално развитие.


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM