Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КОЛЕДНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ
ДО ЕПАРХИОТИТЕ
ОТ ВРАЧАНСКА ЕПАРХИЯ

 

По Божие допущение и сега възторжено ще чуваме ангелското войнство да изпълнява дивната песен: "Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение" /Лука 2:14/. Чрез Христовото Рождество започна новата ера и се откри великата тайна на човешкото спасение и затуй историята отбелязва, че това е голямо събитие, защото Бог се яви в плът /1 Тим. 3:16/.
Само Господ Иисус Христос е Спасител на света, Победител на злото, Утешител на човеците. Само Неговата истина не се променя. Неговото слово не отслабва. Неговата любов не отпада. Само Неговият път е винаги правилен.
Промисълът за спасение на човеците е изпълнен, защото е божествен. Божието дело на земята е осъществено, защото е всесилно. Божията съкровищница е отворена, за да се обогатят всички, които са познали милостта Му. Трябва обаче да се знае, че Господ Иисус Христос винаги се ражда само в богопреданите последователи, в добронамерените люде и обществени дейци, в благочестивите християни, в преданите евангелски войни, в смирените творци, в ревностните учители, в любознателните учащи, в чистите и възпитани деца, в неопетнените младенци.
Тъй, светлината на Божественото учение винаги ще свети. Вярата в Господ Иисус Христос винаги ще ни утешава. Надеждата в Божията милост винаги ще ни подкрепя.
Нека Рождественската светлина и занапред да огрява нашите сърца, да прогонва зловредния мрак около нас, за да бъдем безукорни и чисти, непорочни Божии чеда посред опърничавия съвременен свят. Само така ще изпълним апостолската заръка: да сияем като светлина в света /Фил. 2:15/.
Сърдечно поздравявам всички родолюбиви сънародници с нашата Българска Коледа, благославям православните християни от Врачанска епархия и молитвено им благопожелавам от родилия се Богомладенец - мирно житие, душевно и телесно здраве, благоденствие и дългоденствие. С архиерейския си благослов пожелавам на всички и благоуспеваемост в идващата Нова 2013 година!
Честито в пълнота Коледно и Новогодишно тържество!
Многая и благая лета. Амин!

+ Врачански Митрополит Калиник 


 
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM