Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НАМЕРИ СЕ КУПУВАЧ ЗА "ХИМКО"

"Химко" ще бъде възроден. След няколко неуспешни опита за продажба, за потъналият в разруха и обявен в несъстоятелност бивш завод за торове във Враца, се намери купувач. Става дума за дружеството "НСН Инвестмънт", в което мажоритарен съдружник е депутатът Делян Пеевски. Информацията ни бе предоставена от синдика на "Химко" Росица Томова, според която "НСН Инвестмънт" е единственият кандидат, подал оферта до приключването на търга.
"Стандарт" се свърза с адвокат Александър Ангелов, който като пълномощник на купувача в процедурата по провеждането на търга, също потвърди новината. Според Ангелов купувачът "НСН Инвестмънт" има сериозно намерение да възстанови част от производството на "Химко", с което да се открият нови работни места в региона на град Враца, който е в тежко икономическо състояние и с висока безработицата. Предстои процедурата по продажбата на "Химко" да бъде приключена в рамките на следващите два месеца и съобразно изискванията на закона.
Припомняме, че някогашният химически гигант Химко" бе стратегическо предприятие за Северозападна България, приватизирано през 1999 г. по време на управлението на Иван Костов. "Химко" последва съдбата на десетки други български предприятия, стигнали до фалит и прекратили дейността си. През 2003 г. заводът окончателно прекрати производството си. Следваха години на разграбване на активите и тежки съдебни битки, като днес "Химко" е само спомен за работещата някога българска икономика.

в."Стандарт"


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM