Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Марин БОТУНСКИ

СВАЛЯМ ТИ ШАПКА, ПРОФЕСОР ЧАЛЪКОВ!

На 16 януари, събота, Канал 3 излъчи пространно интервю с проф. Иван Чалъков, завеждащ клиниката по УНГ в ИСУЛ. По-голяма част от въпросите в това интервю бяха адресирани към министъра на здравеопазването, който не бе открит от журналистите от телевизията за отговор, към българските политици и държавни мъже.
Аз съм опериран през 2006 година и съм жив, благодарение на проф. Ценев и най-вече - на проф. Чалъков (тогава доцент). Десет години бди над мен. Ето защо намирам за необходимо да кажа следното:
Големите българи никога не са били много. Но напоследък, в несвършващият Преход, те все повече намаляват.
Проф. Иван Чалъков е от най-големите българи. Един от забележителните, от малкото "герои на нашето време". Той се бори за всеки човешки живот, независимо чий - на българин, циганин, турчин, македонец…, на богат или на беден, на министър или на клошар.
В борбата за човешкия живот е безапелационен и безкомпромисен - към чиновници, администратори, политици.
Той има, освен завидните професионални качества и умения, още и упорството да довежда борбата за човешкия живот до успех.
Неотстъпва пред коварствата на болестта.
Непримирим е и към нашите човешки слабости.
Остроум. Остродум.
Писал съм го: Той може да е политик от първата редица. И бързо би станал любимец, защото народът ни се е зажадил за открити, откровени, нецеремонещи се с големства и отстояващи истината свои представители.
Може да е министър на здравеопазването, защото е на "ти" с проблемите в тази изключително важна област и има куража да назовава точно проблемите на несъстоялата се здравна реформа.
Може… Но е най-нужен на мястото, на което е. Защото болните имат нужда от него, от хора като него. От таланта и прозренията им!
Свалям ти шапка, Професоре!
Утре, 18 януари, е рожденият ден на проф. Иван Чалъков!
Да ни е жив и здрав. Такъв!
Прегръщам те, Иване!


 


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM