Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПОЩЕНСКИ КАРТИЧКИ УНИКАТИ - ПЪРВОТО ДАРЕНИЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ЗА 2016 Г.

Репортаж за изложбата на ретро коледни картички, организирана от Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца провокира дарителския жест. От БНТ д-р Пламен Вълков научава за колекцията от стари картички на отдел "Краезнание" и решава да дари семейна сбирка от коледни и новогодишни картички, картички с изгледи от цяла България за периода от преди 1944 г. и картички с изгледи от различни кътчета на света. Голяма част от тях са адресирани до неговия баща - Кръстю Вълков, който от 1959 г. до 1969 г. е бил генерален директор на ДСО "Български тютюни - Булгартабак".

"Всички коледни картички са от този период - лично към него от президентите на големи фирми по света. Питате защо ви ги подарявам. Колекционерите са странни люде - търсят нещо уникално, красиво и естетично, без да осъзнават, че тези качества добиват смисъл само ако са оценени и от други хора, а не да седят заключени в шкаф. Освен това оценявам вашата инициатива да създадете сбирка, която може да се види от повече хора" - коментира своето решение да изпрати сбирката във Враца дарителят.
И за да бъдат видени от повече хора изключително красивите, някои от които ръчно изработени картички, библиотеката ще организира Коледната изложба в края на годината. Така една хубава инициативата ще прерасне в традиционна. Документите ще влязат и в Дигиталната библиотека на институцията като част от колекция "Пощенски картички".

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM