Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КОСТОВ: ИЗГОНЕТЕ ВЕДНАГА
ТУРСКИЯ ПОСЛАНИК

ДПС използва религията за политически цели, констатира бившият премиер

"Турският посланик Сюлейчан Гьокче трябва да се обяви веднага за персона нон грата в България". Това заяви бившият премиер Иван Костов в интервю за Би Ти Ви.
Той обясни, че по негово време са били взимани подобни драстични мерки с дипломати, които пряко са участвали в политическия живот на страната ни. "Сега имаме неопровержими доказателства за същото", подчерта бившият министър-председател. Той бе категоричен, че е недопустимо турският посланик и тримата консули в страната да участват в митинги и други политически събития у нас.

"Радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация. Българските министерства и служби, които отговарят за сигурността трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна", допълни Костов.

"Това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо. Това не го прави дори Ердоган в Турция. Но тук в България религията е изцяло подчинена, тя е вкарана и във вътрешно-партийния конфликт", заяви експремиерът и допълни, че по същество става въпрос за злоупотреба с исляма.

Според Иван Костов е необходимо да се направят промени в Закона за политическите партии. "В него трябва да се гарантира, че българските политически партии няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. Трябва да гарантира тези промени, че те няма да се опитват да представляват религиозна общност. Защото те това казват - на пресконференцията на Местан - "Моят народ - мюсюлманите в България". Не може една партия да претендира да представлява религиозна общност", каза политикът.

"Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата - това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", категоричен бе Иван Костов.

Той даде съвет на министър Даниел Митов как да действа в случая: "МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме - изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР. Той трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре в българския вътрешно-политически живот. Не може Турция да се намесва толкова сериозно във вътрешния политически живот, защото това е опасно".

"Има точно определени членове на Виенската конвенция за дипломатическата служба - те трябва да бъдат предупредени и те трябва да спрат да се намесват във вътрешния живот на страната", заяви Иван Костов.

Той допълни, че следващата битка в ДПС ще бъде на 25 януари, когато двете страни ще се опитат да проведат една незаконна конференция на българското ислямско вероизповедание. "Незаконна е, защото съдът е определил, че сегашното ръководство на ислямското вероизповедание е незаконно и тези хора ще се опитат да направят нова провокация срещу българското законодателство - т.е. да проведат конференция и там да се сблъскат отново различните крила, които така или иначе са на терена, което е много опасно, защото зад Мустафа Хаджи, сегашният ръководител на конференцията - зад него стои турският дианет със своите представители в районните мюфтийства.
Той издържа българските имами, който издържа училищата и т.н. Това е много сериозна намеса, защото е важно да обърнем внимание на българското мюсюлманско вероизповедание. Проблемът на радикалния ислям е политически - той иска да постигне политически цели, той политизира исляма, добави Костов.
Бившият премиер допълни, че българското мюсюлманско вероизповедание е създадено от много умни хора. Иван Костов е убеден, че сега е моментът българското ислямско вероизповедание да се пребори да бъде независимо, за да бъде българска институция.

BIG5.BG.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM