Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"АФЕРА": ПОДМЯНАТА НА МЕСТАН
БЕШЕ НАЛОЖИТЕЛНА

Сайтът "Афера" излезе със скандални подробности за опитите на Местан да разцепи ДПС. Ето ги:
От няколко дни Лютви Местан е в турското посолство и обикаля с външния министър на Турция Кърджали и региона, е било отчетено на Централния съвет на ДПС. Големият проблем е бил, че Местан преди Националната конференция на ДПС, която трябва да се проведе през април следващата година, е стартирал подмяна на партията, тръгнал е да подменя структурите, делегатите, за да бъде зависима партията изцяло от него, респективно по нареждане на Турция. Дори делегатите е трябвало да бъдат съгласувани директно с Турция на Ердоган.
Така Местан е трябвало на направи ДПС изцяло турски проект, подменяйки го. Доган обаче се усеща и отрязва главата на Местан от кръста. Както вече стана ясно, в новогодишното си слово Доган заявява пред самия Местан, че ДПС не може нито да се подмени, нито да се създава отново.
Само след няколко месеца, ако Доган не бе спрял Местан и турските му господари, ДПС щеше да е напълно подменена партия, изпълняваща волята на Турция на Ердоган и Давутоглу и готова да подпали пожар в България.
Местан на практика е предприел действия да продава ДПС на Турция.
С действията си Доган осуетява щенията на Турция, респективно Америка, ДПС да стане ЧУЖДА ПАРТИЯ, А НЕ БЪЛГАРСКА.
"Това, което се случва е НАЛОЖИТЕЛНО да се направи внезапно СЕГА, а не да се изчака Националната конференция, когато всичко ще е подменено, като включително е започнало и подменяне на протоколи отсега!", е казал Доган пред Централния съвет. Свикването на Централния съвет на ДПС не е прищявка на Доган, защото не харесва Местан, а наложително действие, защото националните интереси на България са поставени на карта.
Вчера, както писа единствена АФЕРА всички депутати от ДПС, областни управители и кметове от ДПС са били подложени на огромен натиск от турска страна. Последвали са ЗАПЛАХИ към всички тях, като крайната е била към полунощ, когато на депутатите е заявено, че "ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНИ ВРАГОВЕ НА ТУРЦИЯ И ОТТУК НАТАТЪК НЯМА ДА МОГАТ ДОРИ ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ В ТУРЦИЯ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ИМА ЧЕРЕН СПИСЪК, В КОЙТО СА".
Днес Централният съвет на ДПС е бил в небивал многолюден състав, за разлика от времето, в което Местан председателства ДПС. От около 160 човека - 140 са били в "Сараите" на Доган. "Никога не съм виждал Централния съвет при Местан толкова пълен", коментира за АФЕРА партиен функционер на ДПС.
Онези, които са останали с Лютви Местан, ВСИЧКИ СА СТАНАЛИ ДЕПУТАТИ ПО ДИРЕКТИВА ОТ ТУРЦИЯ И МЕСТАН ЛИЧНО ГИ Е НАБУТАЛ В ЛИСТИТЕ НА ДПС.
Доган се е обърнал към всички присъстващи с думите: "Моля ви за прошка, извинявам се на всеки един дълбоко, че ви причинявам това по празниците, но е НАЛОЖИТЕЛНО СЕГА да се реагира при това предателство на националните интереси на България".
Айдоан Али, който е лично посочен от Турция на Местан за депутат, Шабанали Ахмед, също лично настанен от Местан по заръка на Турция в листата на ДПС, са с Местан в Кърджали. Третият с Местан - Хюсеин Хафъзов е пак лично посочен за депутат от Турция на Местан, като в партията саркастично го наричат "изгората на турския ислямизъм". Венцислав Каймаканов е личен кадър на Лютви Местан.
За тях още не е взето решение дали да бъдат изключени. На Централния съвет е било отчетено, че има определени заплахи и зависимости. Примерно от 7 кърджалийски кмета само двама отиват при Местан - на Ардино и на Джебел. И на двамата обаче е оказан огромен натиск, имало към тях и големи заплахи, още повече, че те имали имоти в Турция. Казано им е от страна на Турция: "Имате имоти, знаем ги кои са и къде са, ще ви заличим".
Така при Местан на практика са хора, които са там не заради уважение към Лютви Местан, а заради натиск и заплахи, на които са се поддали.
"Най-големият проблем на ДПС е липсата на колективно тяло.", е казал днес Доган пред актива на партията. Досега в ДПС по времето на Местан "колективното тяло" е било подменено от "един самовлюбен човек", както се изразяват за него съпартийците му. С Местан "не можеше да се говори", разказват те, "месеци наред не можехме да се доберем до него. Наричаше Доган "Оня", "А бе кой е Оня, бе?!".
На Централния съвет решението за изключването на Местан е взето с абсолютно единодушие, без нито против или въздържал се. Всеобщият коментар след гласуването от страна на всички до един, е бил: "Отървахме се!".
Доган е поел огромния риск не заради вътрешно -партийни щения, а давайки си сметка, че националните интереси на България са застрашени. Подмяната на ДПС в полза на турските интереси, щеше да доведе до подпалване на страната в режисиран етнически конфликт.
Всички присъствали на Централния съвет са застанали зад Доган с респект и уважение, а онези, които са при Местан - са там, заради зависимостите си от Турция..


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM