Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАТВОРНИЦИ СТАВАТ
ОЗЕЛЕНИТЕЛИ И ХУДОЖНИЦИ

      
      
      

Осем затворници от Врачанския затвор издържаха в петък изпитите си след завършен курс по ландшафтна архитектура (озеленяване). Лишените от свобода са част от проекта "ЕКОР" - "Европейски възстановителни общности". Те живеят отделно в ремонтирана къща до стените на затвора, сами си готвят, чистят, домакинстват. Учат озеленяване, занимават се с арт-терапия. Пред журналисти те споделиха положителното си отношение към програмата, и как се надяват освен по-различен живот във времето което им остава в затвора, тя да ги подготви и да им даде квалификация за живота след като излязат на свобода.
"Програма "Адаптационна среда" всъщност е стара за Враца. Това, което е ново е това отделение, специално създадено по проект "Европейски възстановителни общности", в който партнират освен нашето дружество (Дружество за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода (PFBulgaria), Затвор-Враца като асоцииран партньор и още пет организации от Европа - от Германия, Унгария, Великобритания, Латвия и Австрия. - обясни г-жа Елена Евстатиева (Йончева) - изпълнителен директор на ДРОПЛС (PF Bulgaria), - За мен е много специално участието на Университета на Кеймбридж, който провежда изследване относно промяната - има ли такава, няма ли, и как общността въздейства върху нейните членове. Идеята е да се създаде общностен живот, който да създава позитивна култура, различна от субкултурата в затвора."


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM