Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Явор Хайтов:

УПРАВЛЕНИЕТО КАТО С НОЖИЦА ОТРЯЗА
ПРОБЛЕМИТЕ НА СЕВЕРОЗАПАДА

Заместник-председателят на 43-о Народно събрание и депутат от Враца от ЗНС Явор Хайтов заяви при гостуването в предаването "Всяка сутрин" по ТВ "Канал 3" тази сутрин (15 декември), че правителството е задължено на хората от Северозападна България:
"Настоящото управление като с ножица отряза проблемите на Северозапада и за изминалата вече повече от 1 година нищо позитивно не се случи не само в моя избирателен район - Врачанският, но и във Видин, и в Монтана… Все пак се случиха и позитивни неща - това е разкриването на военното поделение във Враца и целевото отпускане на 1 000 000 лева за благоустрояването на улици в града", коментира той.
Хайтов цитира социологическо изследване, което посочва Стара планина като разделител не само на Северна и Южна България, но и на бедни и богати. "Северозападът е още по-беден, а настоящото правителство е мащеха за хората от този регион, затова няма да се уморя да повтарям това нещо и няма да спра с усилията си за промяна на това положение", закани се Хайтов. Той допълни, че докато на жълтите павета в София тече суетня около името на новия правосъден министър и това кой ще подкрепя занапред правителството, Земеделски народен съюз продължава да води политика близо до хората, като даде за пример посещения в селата от община Марица, област Пловдив в понеделник.
Заместник-председателят на 43-о НС се върна и върху отхвърленото предложение за отпускането в държавния бюджет за 2016 година на 110 милиона лева за изостаналите региони: "Учудвам се, че хора, избрани от тези региони и представляващи най-голямата партия в парламента - ГЕРБ, гласуваха против… В това предложение беше посочено къде и какви пари ще отидат за довършването на конкретни проекти, за да могат да усетят хората едно добро отношение на управляващите, на правителството", допълни Хайтов. Той припомни, че на 7 декември във Видин беше проведена поредната среща за Северозапада, на която беше обсъдена Целенасочената инвестиционна програма за този регион. Хайтов отбеляза, че нито един народен представител от ГЕРБ или БСП не е уважил тази среща, което също е можело да се счете за ясен знак за отношението на политическите сили към региона..


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM