Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

В ГЕРМАНИЯ БЕСНИ ОТ "МРЪСНАТА СДЕЛКА"
НА ЕС С ТУРЦИЯ

Чрез опита да сключи сделка с Турция, за да се справи с проблема с миграцията, Европейският съюз е тръгнал срещу своите морални и политически принципи. Внушителен брой германски политически коментатори остро разкритикуваха "мръсното" споразумение на ЕС с Турция по проблема с миграцията, отбелязва РИА "Новости", позовавайки се на множество публикации в германските медии.
Така например авторитетният германски седмичник "Ди Цайт" цитира политичката и адвокатка Дилек Курбан, която заявила, че от самото начало споразумението е било спорно от политическа и морална гледна точка и че то трябва да бъде подложено на критично разглеждане след терористичните атаки в Париж на 13 ноември.
Тя също така поставила под въпрос способността на Турция да предостави адекватна защита на политическите бежанци, препращайки към двамата сирийски журналисти, които пишеха за зверствата на "Ислямска държава" и които бяха намерени обезглавени в Турция на 30 октомври.
В допълнение, сирийците не могат да получат статут на бежанци по силата на Женевската конвенция поради обстоятелството, че Анкара е въвела т. нар. система за "временна защита", която не предвижда, че бежанците получават надежден правен статут. Вследствие на това, подписването от страна на ЕС на споразумение с Турция не е в съответствие с международното право, според Курбан.
Тя също така подчертава, че извън проблема за защитата на бежанците, на преден план в дневния ред е и позицията на Ергодан относно "Ислямска държава".
"Могат ли Меркел и другите ръководители на ЕС да се доверят на управлението на Ердоган, което гледа спокойно на ИДИЛ и други ислямистки групировки или дори активно ги подкрепя", пита политичката.
Друг германски вестник, "Ди Велт", описва споразумението между ЕС и Турция като "мръсна сделка за сметка на човешките права".
Вестникът се позовава на активисти по правата на човека, които жестоко разкритикуваха споразумението като доказателство за "морален фалит" на Европа и знак на подкрепа за "нечовешките политики" на Ердоган.
Коментаторът от в. "Берлинер Моргенпост" Кнут Прийс също критикува ЕС, като изрично набляга на "лицемерието" на Европейския съюз, който според него досега се е провалил в разрешаването на проблема с миграцията, в момент, когато той все още не се е превърнал в "криза от безпрецедентен мащаб". Според него настоящите преговори между ЕС и Турция за мигрантите изглеждат като пазарлък.
Журналистът от "Ди Велт" Робин Алекзандър, от своя страна, предполага, че Анкара почти сигурно ще се възползва от ситуацията чрез поставянето на масата на олекотения визов режим с Европа и евентуалното присъединяване на Турция в ЕС.
В неделя ЕС и Турция одобриха съвместен пран за справяне с притока от мигранти към Общността, според който страните членки на ЕС ще отпуснат 3 млрд. евро на Турция и ще дадат тласък на преговорите за членството ? в ЕС.

(News.bg).


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM