Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ФОРМАЛНАТА РЕ- ФОРМА

Като включиш телевизора и веднага, независимо от това дали си избрал Канал1, bTV, Нова тв, и пр. започват да те "атакуват" с толкова важната и необходима съдебна реформа, с промените в конституцията, с великите заслуги и постижения на Реформаторския блок и т.н. и т.н.
Облъчени сме. И взехме да се заглеждаме къде какво става.
Ето два самостоятелни "къса" , взети от столичен вестник:

"Днес, 1 декември 2015 г., по обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив, 37-годишната Сийка С, от гр. Пловдив, бе призната за виновна за държане на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от държавното обвинение.
Районен съд-Пловдив й наложи наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок, глоба от 2 000 лева, като през първата година от изпитателния срок ще търпи и пробационна мярка. По делото е установено, че на 18 ноември 2015 г. Сийка С. е закупила от неизвестни лица 1 230 кутии цигари без бандерол от различни марки, които е държала в дома си на ул. "Кармен" в гр. Пловдив до 19 ноември 2015 г. Тогава в жилището й е било извършено претърсване и изземване и с това действие е образувано бързо производство срещу нея за държане на акцизни стоки без бандерол. Извършена е експертиза, която е установила, че фиска на държавата е ощетен с близо 4 000 лева от неплатен акциз. Сийка С. се е признала за виновна."

( в. "Сега")

 

В същия ден излезе съдебното решение, че Христо Бисеров е оправдан по всички обвинения. Невинен!
"Бившият зам.-председател на Народното събрание от ДПС Христо Бисеров беше оправдан по обвиненията за неплатени данъци в размер на 26 хил. лв., за недекларирани сделки с валута и за недекларирани пред Сметната палата банкови сметки в Швейцария.
Софийският градски съд го обяви за невинен и се аргументира, че нито едно от обвиненията не е доказано по несъмнен начин. Прокуратурата искаше наказание от 4 години затвор.
Според обвинителния акт през 2012 г. Бисеров е декларирал 8 376.75 лв. данъци, които са на база на доходите му като депутат. Според разследващите обаче бившият зам.-шеф на ДПС реално е дължал повече. Разминаването идвало от негови авоари в евро и долари в банкова сметка в Швейцария, които не е
декларирал. Става дума за 314 529 долара и 82 515.32 евро, чиято левова равностойност е 700 960.60 лв. Укриването на тази сметка е повод за второто обвинение. Разследващите твърдят, че той е нарушил валутния закон, като не е декларирал пред БНБ, че има сметки в чужбина. Третото обвинение е, че не е декларирал сметките си пред Сметната палата. Бившият депутат не е уведомил БНБ и за това, че е превел тези суми на доведения си син Ивайло Главинков по сметка в Македония на 12 декември 2012 г.
Бисеров и Главинков имат запорирана от съда движима и недвижима собственост за над 1 555 000 лв., дялове в пет търговски дружества, 9 банкови сметки - по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество"

( в. "Сега")

И те така! Инак министър Христо Иванов и главният прокурор Сотир Цацаров,баш реформаторът Радан Кънев ежедневно ни говорят за едни много важни реформи в съдебната система. Ама мно-о-о-го важни!


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM