Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Путин за Ердоган:

НАРОЧНО ИСЛЯМИЗИРА ТУРЦИЯ!

"Проблемът не е в трагедията, с която се сблъскахме вчера (инцидентът със сваления руски самолет Су 24), той е много по-дълбок. Наблюдаваме - и не само ние, уверявам ви, това виждат всички по света - как настоящото ръководство на Турция от доста години води целенасочена вътрешна политика на подкрепа на ислямизацията на страната си", каза пред журналисти Путин."Ислямът е важна световна религия, една от традиционните религии, включително в Русия. Самите ние подкрепяме исляма и ще продължим да правим това, но сега говорим за подкрепа за по-радикално течение. Това само по себе си създава много неблагоприятна среда, което на пръв поглед не се вижда",
Путин подкрепи препоръката на руското външно министерство към руснаците да се въздържат от пътувания в Турция. Той предупреди, че руските граждани в Турция може да бъдат изложени на сериозна опасност.
По-рано днес руският премиер Дмитри Медведeв обяви, че "безразсъдно престъпните действия на турските власти" ще предивзикат последици - три на брой.
"Първо, опасно се изостриха отношенията
между Русия и НАТО, което не може да бъде оправдано с никакви интереси, включително защита на държавните граници. Второ, Турция демонстрира с действията си, че всъщност защитава бойците на "Ислямска държава", заяви руският премиер.
"Нищо чудно, с оглед данните за пряк финансов интерес на някои длъжностни лица от Турция, свързани с доставки на петролни продукти, произвеждани в предприятия на ИД", подчерта Медведев.
"И трето, подкопани са продължителните добросъседски отношения между Русия и Турция, между другото в икономиката и в хуманитарната сфера", заяви той и намекна, че това може да доведе до отказ от редица съвместни проекти и турските компании да изгубят позициите си на руския пазар.


 


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM