Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАЛОЖЕНИТЕ СРЕДСТВА
ЗА КУЛТУРА В БЮДЖЕТ 2016
ИЗВЕДОХА НА ПРОТЕСТ
ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА

Библиотекари, читалищни и музейни работници излязоха днес на протест. Представителите на Регионална библиотека "Христо Ботев", Читалище "Развитие" и Регионален исторически музей напуснаха работните си места и се обявиха срещу ниското възнаграждение на специалистите и нищожните средства, заложени в Бюджет 2016 за култура.

"Синдикалните организации на КНСБ към Регионална библиотека "Христо Ботев" и Читалище "Развитие", а също и работниците и служителите от Регионален исторически музей Враца изразяват своята тревога и недоволство от заложените в Бюджет 2016 средства за култура.
Докога ще бъде подценяван нашия труд!? Докога ще живеем с мизерни заплати и тежкото задължение да опазваме културното наследство на България? Помните ли какво изобщо означава думата "Духовност"?

Уморени сме от празни обещания, от мизерно съществуване и лоши условия на труд и настояваме за достойни възнаграждения" - се казва в Протестната декларация, отправена към председателя на Народното събрание Цецка Цачева, до председателя на Комисията по култура и медии на НС Полина Карастоянова, до председателя на Комисията по бюджет и финанси на НС Менда Стоянова и до областния управител на Област Враца Малина Николова.


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM