Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ВРАЦА

      
      
      

Пред паметника на Вестителя на свободата врачани отбелязаха 138 годишнина от Освобождението на града от османско робство.
"И днес тук, на хълма "Калето", скътал спомена за първия тръбен сигнал на руския воин, възвестил свободата, ни водят чувствата на възторг и на признателност към нашите освободители. И днес изживяваме тръпката от живителната свобода, огряла града ни! - каза в слового си инж. Красимира Георгиева, изпълняващ длъжността кмет на Община Враца.- Тук е младостта на Враца, нейното бъдеще. Тук са хората, които с труда си изграждат съвременния облик на града и тези, които носят мъдростта на живота от достойно извървян и съзидателен път в годините назад.
9 ноември, денят на освобождението на Враца, е и ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред!
Нека нашата благодарност към освободителите остане все така жива, искрена и безкористна в нас, съхранена за поколенията!
Нека свободата бъде и занапред светлият ориентир в живота ни!..."

На тържеството присъстваха Врачанския Митрополит Калиник, народните представители от 6-ти МИР, Областния управител на Област Враца новоизбраният кмет на Общината Красимир Каменов.
В програмата на честването се включиха средношколски смесен хор при СОУ "Отец Паисий" - Враца и духовия оркестър при НЧ"Развитие"-Враца.
Отслужен бе водосвет-молебен от Негово преосвещенство Траянополския Епископ Киприян.
На паметника Вестителя на свободата бяха поднесени венци и цветя. 

 

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM