Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРЕМИЕРА НА "НОРА" ОТ ИБСЕН

Президентът на Нова европейска театрална мрежа (НЕТА) Благой Стефановски уважи премиерното представление на "Нора" от Хенрик Ибсен, което беше показано за първи път във вторник (3 ноември) вечерта в камерната зала на ДКТ-Враца. Бившият министър на културата на Македония и шеф на НЕТА дойде в града под Околчица специално за представлението на словенския режисьор Ник Апър, което предизвика огромен интерес у местната публика. Сред зрителите бяха македонският режисьор Люпчо Горгиевски и Ване Патриков, директор на фестивала "Ристо Шишков" в Струмица, Македония.
"Смятам, че тази "Нора" на Ибсен е по-интересна и по-актуална от класическото произведение, познато от 130 години насам. Главната героиня е същата бунтарка, която познаваме от "Куклен дом", но има и нов елемент на нейното противоборство срещу патриархалния свят. Тя се сблъсква със задължението, с дълга към банките - нещо, с което ни се налага- да се сблъскваме- и на всички нас. Направих този спектакъл, защото актьорите от врачанския театър са най-добрите за този текст", коментира след премиера режисьорът Ник Апър. Той пожела на екипа, реализирал спектакъла, да обиколи с него Европа.

В постановката участват Камелия Лишковска, Огнян Симеонов, Анастас Попдимитров, Росица Огнянова и Калин Костадинов.
"Нора" от норвежкия драматург Хенрик Ибсен е третото ново заглавие в репертоара на врачанския театър от началото на неговия 77-и творчески сезон.


.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM