Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ТИ МЕСТИШ

Мотото на една телевизия показва какви трябва да бъдат местните избори тази година. Местиш, за да избереш най-подходящите съветници, респ. кметове за дадена община. Подходящи са тези съветници, които мислят практично, а не партийно, преди да вземат решение. Решението да бъде такова, че да обезпечава голяма част от населението на общината - битово или социално. Това може да бъде осъществено чрез пълно загърбване на партийния момент. В партията това осигурява преференцията. Иначе мислещият в партията е обикновено трезво мислещият Преференцията е индентична с трезвото мислене. Преференцията може да промени мисълта в дадена партийна организация. Партията с преобладаващи преференции е променяща се партия. Променяща се и то в позитивна насока. За да избираш преференциално трябва да познаваш качествата на кандидат съветниците. Доколко тези качества са познати на електората, това е друг въпрос. Преференция по симпатичност и партийност не се прави. Прави се на базата на доказани възможности от кандидата. Доказаните възможности са застъпени в кандидат-независимите общински съветници. Обикновено това са популярни личности, доказали себе си пред обществото. Хората разчита, че такава личност ще може да им помогне, когато бъде избрана.
Не е лесно да се направи такава крачка - да се кандидатираш за независим общински съветник. Преди всичко, трябва да имаш вътрешното усещане, че има вероятност да бъдеш оценен на местния вот. Силата на независимия е в неговото можене. А когато в една община има повече независими общински съветници,това означава, че тя е станала по-зряла. И започва постепенно да се отърсва от партизанщината. Общински съвет, с преобладаващи независими и преференциално избрани съветници, е общински съвет от нов тип. Бъдещето на България е в общински съвети от този тип. Макар и бавно - това ще става. Дано Враца след местните избори има точно такъв общински съвет.

Иван УЗУНОВ

Купуването и продаването на гласове са престъпления!.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM