Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Николай Иванов:

НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРИОРИТЕТ
ЩЕ Е ПОДКРЕПАТА ЗА БИЗНЕСА

Независимият кандидат за кмет на Враца Николай Иванов проведе поредната си среща с представители на бизнеса в града. "Най-важният приоритет в следващия мандат ще бъде икономическото съживяване и подкрепата за бизнеса, което да доведе до повече възможности за работа на нашите съграждани. И това трябва да е приоритет не само в работата на кмета на общината, на общинския съвет, но и на всички институции в града, които заедно могат да осигурят необходимата база за всеки, който инвестира във Враца. Темата за външните инвеститори е много модерна и звучи привлекателно, но за да ги има, това означава първо много добре да работи икономиката в града. През тази кампания се срещахме с вас не еднократно. Напълно наясно съм с общите стъпки, които трябва да предприемем, за да имаме тази атмосфера на партньорство, която да ви даде и сигурността, и усещането, че Враца е добро място за бизнес" - каза в началото на срещата Николай Иванов.

Пред управителите на дружества той предложи да бъде възстановен консултативният съвет по икономика към Общината, където бизнесът ще успее активно да се включи във формирането на всички общински политики. Очакванията са това да е един работещ механизъм, чрез който те ще могат не просто да участват с мнения, а да дават своите становища за всички публични общински политики и да съдействат при създаването им. Идеята веднага получи подкрепа от представителите на бизнеса. "Задължително трябва да се опитаме да направим такъв клуб на бизнеса. И моето предложение е всички проекти във Враца, включително тези по европейски програми, да бъдат обсъждани на срещи на този бизнес клуб или консултативен съвет по икономика - както и да се нарича" - каза Иво Върганов от фирма "Интелигентни системи за сигурност". Николай Иванов подчерта, че това е една от важните първи стъпки, които трябва да се случат в началото на следващия мандат.

Другата обсъждана тема бе как да бъде разширена ролята на Общината за една сериозна промяна в сферата на професионалното образование във Враца. Промяна в посока на това образователната система да създава кадрите, които са необходими на бизнеса в града. Предложено бе да се направи среща между директорите на средните училища и хората на бизнеса, на която да стане ясно какви кадри са необходими във врачанските фирми. Дадена бе и идея сред родителите да се направи рекламна кампания за условията на работа, които предлагат врачанските дружества. В подкрепа на тези предложения се изказа и Мая Червеняшка - председател на Съюза за стопанска инициатива.

"Тази среща бе изключително полезна за мен. Говорихме за неща, които са ясни като проблеми и като възможности за решаването им. В общите ни действия трябва да настъпят сериозни промени, така че да усетите още по-силната подкрепа от Общината" - обобщи Николай Иванов.
"Оценяваме всичко, което е направено до тук. Приятели и колеги, сега е наш ред - да стегнем редиците си и Николай Иванов да бъде следващият кмет" - каза Росен Дудушки от "Строителна компания" - Враца.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM