Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НИКОЛАЙ ИВАНОВ: ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА РАБОТЯ
АКТИВНО ЗА РАЗВИТИЕТО НА СПОРТА
ВЪВ ВРАЦА

      
      

Независимият кандидат за кмет на Враца Николай Иванов днес проведе среща със спортните клубове в града. На поканата му се отзоваха треньори и председатели на спортни клубове по футбол, борба, волейбол, лека атлетика, водна топка, баскетбол, джудо, шахмат, тенис на маса, таекуон-до и автомоделни спортове. "За мен тази среща е важна не само, за да чуя вашата оценка за съвместната ни работа през изминалите четири години, но и за да си сверим часовниците за това, което ще се случва през новия мандат" - каза при откриването Николай Иванов. Пред участниците той представи шестте приоритета за развитие на спорта в следващите четири години.
Първият е разширяване на безплатните възможности за спорт целогодишно чрез Център за работа с деца и Общинско предприятие "Спорт и туризъм". Вторият приоритет е подобряване на правилата за финансирането на спортните клубове и увеличаването на субсидиите за тях. Промените в съществуващата Наредба за финансиране на спортните клубове ще са свързани вече не само с постигнатите резултати, което ще се запази, но ще се вземат предвид и обхванатите в тях младежи. В следващия мандат ще продължи обновяването на спортните бази. Това включва довършването на реконструкцията на стадион "Христо Ботев" и обновяването на покритият плувен басейн, детският басейн, покритата лекоатлетическа писта и изграждането на втора училищна спортна зала. Четвъртият приоритет е увеличаване броя на кварталните спортни площадки и игрища, и изграждане на дългоочаквания покрит футболен терен с изкуствена настилка. Предвижда се също ежегодно организиране на градско първенство по минифутбол. Сред основните приоритети е и организирането на ваканционни спортни занимания за деца и младежи. "Това е, което предлагам на вашето внимание. Очаквам да чуя вашите виждания и препоръки за това как да продължим нататък" - каза Николай Иванов. В открития диалог се включиха Венцислав Николов, Таня Василева, Цецко Стефанов, Светозар Станчев, Венетка Начева, Георги Павлов, Вангел Вангелов, Юлияна Борисова, Дамян Петров и Румен Павлов. Всички благодариха за добрия диалог и помощта, която са получавали за клубовете през изминалите четири години. "Важно е да се запази диалогът и през следващите четири години" - обобщи мнението на присъстващите Георги Павлов. Първата обща задача за новия мандат, която треньорите и председателите на клубове, ще реализират заедно с кметския екип, е подобряването на Наредбата за финансиране на спортните клубове. От днес всеки клуб ще започне да работи над предложения за промени в нея в посока финансиране да получават и клубовете, в които тренират повече деца, но нямат големи спортни постижения. Целта е да се стимулира масовият спорт сред децата и младежите. Обсъдени бяха също текущи проблеми и възможностите за тяхното решаване.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM