Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БСП СЪБРА НАД 120 КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ
ОТ ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ

Всеки глас ще има национално значение и това ще определи тежестта на всяка една партия

Над 120 кандидати за кметове, издигнати от БСП, се събраха на работна среща във Враца. В срещата участваха народният представител Георги Божинов, Катя Николова - секретар на НС на БСП и председател НС на ОЖС в БСП и Пенка Йорданова - бивш кмет на Монтана.

Георги Божинов: Кандидатите на БСП да излизат със самочувствие, че са представители на единствената социална партия в България
Народният представител от БСП-Лява България Георги Божинов призова кандидатите на социалистическата партия за област Враца: " Трябва да се борите за всеки глас, защото това не е просто глас за кандидат-кмет. Всеки глас ще има национално значение, и това ще определи тежестта на всяка една партия, ще предопредели важни решения за нацията за години напред.", посочи народният представител.
Той направи в резюме анализ на състоянието на социалистическата партия в изборната ситуация и коментира вътрешно партийните предателства. "Довчера бяхме другари по партия, а днес вече сме опоненти по политики", каза Божинов и спомена конкретни имена- Георги Първанов, Татяна Дочева, Георги Кадиев и др.
Божинов призова кандидатите на БСП да излизат със самочувствие, че са представители на единствената социална партия в България, единствената партия, която е национално-отговорна и защитава националните интереси на страната.
"БСП е партията, която говори на езика на истината. Вие сте хората, които трябва да говорите открито с избирателите по места, защото тази борба е не просто борба за кметства и общински съветници, това е борба за бъдещето на България"- посочи Божинов.

Катя Николова: Държавната машина е пусната да мачка в малките населени места

Катя Николова - секретар на НС на БСП предаде на участниците в срещата подкрепата на председателя на БСП Михаил Миков и пожеланията му за успех в изборите.
Според нея шансовете за успех на БСП във врачанско са големи, но е важно и как протича кампанията. Тя препоръча на кандидатите да бъдат конкретни и ясни,за да бъдат честни към избирателите. "Важно е да не се щадят предшествениците, ако са от друга партия, да се потърсят техните слабости в управлението и това да стане ясно на избирателите", уточни Николова.
Николова допълни, че трябва много внимателно да се следи изборния процес, тъй като много от нарушенията се извършват от местните СИК-ове и трябва своевременно да се подават сигнали до ОИК или до Предизборния щаб на БСП.
"Държавната машина е пусната да мачка в малките населени места, забелязва се голям натиск от ГЕРБ и ДПС, които на всяка цена искат да получат служебна победа. Не бива да се разчита на МВР, тъй като те служат на управляващите", посочи Катя Николова.

Пенка Йорданова - бивш кмет на Монтана запозна кандидатите за кметствата и общините с практически указания по прилагане на Изборния кодекс и Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.
Базирайки се на своя опит в местната власт, Йорданова сподели добри практики в местното самоуправление и даде конкретни съвети за участието на кандидатите в предизборната борба. Според нея, кандидатите трябва щателно да проучат състоянието на бюджетите на кметствата, които смятат да управляват, както и Закона за общинската собственост.
Кандидатите за кметове трябва да имат информация за оперативните програми на ЕС, по които биха могли да реализират конкретни проекти в своето населено място и да запознаят своите избиратели с тези намерения. Йорданова препоръча срещите с избирателите да се провеждат съвместно с кандидатите за общински съветници, които биха съдействали за тяхната реализация в едно бъдещо управление

Своите впечатления от предизборната ситуация в община Враца сподели и Цветелина Дамяновска- председател на най-голямата партийна организация в областта.
Тя също не подмина темата за вътрешно партийните предателства, но и напомни за агресията на опонентите на БСП, които на всяка цена целят намаляване влиянието на социалистите в местната власт.
Препоръки и оптимистични пожелания за успех споделиха и кандидатите за кметове на Оряхово- Христо Иванов и на Борован - Петър Цветковски. Те призоваха своите колеги да се съобразяват с реалностите по места, но и да имат кураж да работят със самочувствие, че са представители на една истинска европейска партия, каквато е БСП.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM