Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НИКОЛАЙ ИВАНОВ КАНИ КАЛИН КАМЕНОВ
НА ДЕБАТ ЗА ВРАЦА

 

      
      
      

Над 50 дейци на културата и изкуствата, представители на различни гилдии, участваха в среща с независимия кандидат за кмет на Враца Николай Иванов. "Вие сте хората, които са символ на духа на Враца. А духът на Враца е това, на което всички ние се опираме, когато искаме да подредим бъдещето му. Благодарение на вашите апостолски усилия Враца я има и ще я има. Подкрепата на общината за културата, когато държавата тотално абдикира от този свой ангажимент, е изключително важна. През тези четири години се постарах да дам ясен знак за това. Видно за врачани, а и за хората, които имат досег с този град, е че той е един духовен център. И пак ще кажа - това е ваша заслуга. Затова вие имате нужда от подкрепата на всички институции. През тези четири години се постарах с всяка следваща година да увеличаваме бюджета за култура, за всички културни институции, така че да запазим всички традиции и да надграждаме" - каза в началото на срещата независимият кандидат за кмет.
Директорът на врачанския Драматично-куклен театър Анастас Попдимитров припомни, че през тези четири години, ако не е била грижата на Общината нито врачанската симфониета, нито театърът щяха да се запазят. И не просто да съществуват, а да имат своето важно място в културния живот на града и множеството гастроли по целия свят. "Няма да приема апокалиптичната картина, която моят основен опонент от ГЕРБ, описва, че съществува в нашия град. Враца е жива, Враца се развива. Във Враца нещата се случват. Темата сега е друга, но да се каже, че нашите съграждани не знаят какво е станало с асфалтирането и не виждат ефекта от парите, които са вложени в него, е повече от манипулативна теза. Факт е, че повече от 100 000 квадратни метра улици са преасфалтирани основно. Въпреки, че бяхме подложени на тежки проверки, не бе установено никакво нарушение. Много е лесно да се търси най-лекото съпротивление и да се "играе" на тази тънка струна. И тъй като той няма куража публично да заявява тези неща, аз го каня на дебат на тема "Враца". Да чуем неговите виждания, аз да изложа моите тези. Не се притеснявам да отговоря на всички въпроси. Враца е наша обща кауза и аз няма да позволя, дори само в тази кампания, градът ни да бъде описван като пусто място" - категоричен бе Николай Иванов.
По време на срещата се изказаха видни врачани, сред които Марин Ботунски, Златка Петрова, Върбан Велчев, Виктор Шонев, Нарцис Торбов. Направени бяха предложения за нови инициативи, които да влязат в културния афиш на Враца. Сред тях са фестивал на късометражното кино и фотопленер. Направено бе предложение да се учредят награди на Враца в областта на културата - за произведения на изкуството, създадени в града. "Мисля, че не сме на предизборна, а на работна среща. И всички сме тук, за да продължим да работим. Много ми е обидно, когато някой каже, че в нашия град нищо не става. Целият ми живот мина да доказвам, че Враца е място, където стават хиляди неща - с всички фестивали, с всички културни събития, с всички написани книги, с всички нарисувани картини. Враца е нещо изключително голямо на фона на културния живот в страната. И това в последните четири години се дължи изключително на Николай Иванов. Смятайки това, което прави театърът, Младежкият дом и отдел "Култура" като международни фестивали, за тези четири години в града ни са минали хора от над 40 държави от четири континента. В кой друг град в България с размерите на Враца това се случва? С подобно нещо могат да се похвалят само София, Варна, Пловдив и Велико Търново" - каза директорът на Младежкия дом Георги Врабчев. Той благодари за прекрасната сцена на открито и амфитеатър, изградени в новия градски парк в жк "Дъбника".
На срещата Николай Иванов припомни, че вече е осигурено финансиране и скоро ще започне обновяването на Градската концертна зала, на Регионалната библиотека "Христо Ботев", на Младежкия дом. Готови са проектите за ремонт на музея и театъра, и за въвеждане на енерго ефективни мерки в тях. Продължава подкрепата за читалищата, като в следващия мандат се предвижда създаването на специален фонд, който ще финансира техни проекти. Пълна подкрепа ще продължат да получават всички фестивали, които се провеждат във Враца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM