Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ РЕПУБЛИКА АЛБАНИЯ

Зам.-кметът на Община Враца Красимир Богданов се срещна с делегация от Република Албания, водена от председателя на дружеството "Просперитет Голо Бърдо" Хаджи Пируши. В състава на делегацията са представители на две от общините от района на Голо бърдо - кметът на община Требище Фетим Бала и председателят на Общинския съвет и директор на местното средно училище Назиф Ходжа, както и кметът на община Стеблево Албан Фейза, придружен от д-р Ермал Кубури.
Красимир Богданов запозна гостите с икономическите, културните и туристическите възможности на Враца. Кметовете пък представиха ситуацията и проблемите сред жителите на своите общини.
В района на Голо бърдо живее многобройна българска общност и контактите им с България са изключително важни за запазване на тяхното самосъзнание. Требище е побратимено с община Роман, а съседната община Големо Острени с Мездра. Гостите предложиха обсъждане на възможности за контакти между Враца и най-големия областен център в техния район - град Елбасан.

Даниела Хитова 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM