Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Срещи на Николай Иванов с избиратели

ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ -
ПРИОРИТЕТЕН СРЕД ПРОЕКТИТЕ

Градският транспорт бе една от обсъдените теми на провелата се среща между независимия кандидат за кмет на Враца Николай Иванов и жителите на квартал 72 и жк "Сениче". "Този проблем стои на дневен ред за разрешаване и е включен като приоритетен сред проектите, защото засяга не малка част от населението на града. По този въпрос работим от година и половина. Вариантите са два - цялостна рехабилитация на контактна мрежа на съществуващия тролейбусен транспорт и подмяна на старите тролейбуси, или да се направи безконтактен транспорт с електробуси. Това е заложено в проекта "Интегриран градски транспорт на Враца". Предстои разширяване на тролейбусната мрежа чрез изграждане на нови трасета. Ще намерим финансиране още през следващата година. Този проект, според мен, ще излезе 50 милиона лева" - поясни Николай Иванов.

Ще продължи обновяването на уличната мрежа по маршрутите на градския транспорт. За информация на пътниците в реално време за маршрутни линии и разписания ще бъде изградена нова модерна система за управление на обществения транспорт. За облекчаване на транспортната схема във Враца ще има пет нови кръгови кръстовища на територията на града. Предстои изграждането на нови велосипедни и пешеходни алеи. "На Враца е необходим "Генерален план за организация на движението", който ще помогне за по-добрата организация на транспорта в града" - каза още независимият кандидат за кмет.

Проблемът с уличните кучета

Друга обсъждана тема бяха безстопанствените кучета. "За да изчезнат кучетата от улицата трябва да бъдат прибрани някъде, да ги гледаме, да ги храним и да бъдат осиновени. Осиновителите все още са малко. В тази дейност ни съдейства неправителствената организация "Енимъл хелп". Ние им помагаме финансово да хранят и поддържат безстопанствените животни, които са прибрани в изолатора. Това обаче не решава проблема. Трябва да престанат да се изхвърлят кучета на улицата. За съжаление наблюдава се тенденция - когато врачани осиновят кучета не след дълго отново ги пускат на улицата. Има също случаи на изхвърляне на кучета от други населени места във Враца или от врачанските лозя, или оставяне на улицата на кучета, които са поколение на домашни любимци. До този момент с помощта на "Енимъл хелп" са осиновени 150 кучета, но на улицата има 1 000. Работим вече по това във Враца да бъде изграден приют за кучета. Случаят с приюта, който трябваше да бъде построен преди години, го разследва прокуратурата. Решили сме също да въведем десетократно по-високи глоби, ако стопаните не регистрират домашно куче или котка и ако това животно се изхвърли на улицата" - поясни Николай Иванов.
.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM