Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СИНДИКАТЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ ПОДКРЕПИ КАНДИДАТУРАТА
НА НИКОЛАЙ ИВАНОВ

      
      

По повод Международния ден на учителя, независимият кандидат за кмет Николай Иванов се срещна с учителите от Враца. На поканата му се отзоваха близо 200 преподаватели от училища и детски градини. Преди година Синдикатът на българските учители удостои Николай Иванов с най-високо звание - най-добрият социален партньор кмет за 2014 г. "Защо заставаме зад кандидатурата на Николай Иванов за кмет втори мандат? Защото той е пример за това как трябва да се работи за развитието на образованието в една областна община. Защото през изтеклия мандат бяха съхранени работните места на всички заети в образованието. Не беше допуснато нито един лев от парите за образование да бъдат отклонени за други дейности. Не беше закрита нито една детска градина, нито едно училище. Стриктно се изпълняваха всички договорености в отрасловия колективен договор. Ясно и точно беше разчетен бюджетът за образование чрез формула на общината, така че да може да се издържат и онези детски градини и училища, които бяха затруднени. Пожелавам на Николай Иванов успех на 25 октомври!" - с тези думи се обърна към гилдията Емилия Бонева, координатор на Синдиката на българските учители за врачанска област. Тя припомни, че през тази година Николай Иванов бе отличен и с приза "кмет на годината" в категорията "иновации, наука, образование".
Независимият кандидат за кмет благодари за подкрепата. "Вашият труд е базата за всичко, което се случва в нашата община и което ще се случва в следващите години. Благодаря ви за този труд и за вашата апостолска дейност, защото днес да си учител не е никак лесно. Благодаря ви най-вече, че през тези четири години продължихте да отстоявате това община Враца да бъде еталон в образованието. Признанието, което получих, е ваше. Искам да ви пожелая здраве и енергия, която да продължите да раздавате на своите ученици. И нека заедно, в условията на новата законова среда, направим ясна стратегия за развитието на образованието в община Враца" - пожела Николай Иванов. Пред учителите кандидатът за кмет представи някои от предстоящите проекти в сферата на образованието. По Норвежкия механизъм ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност в ПМГ "Акад. Иван Ценов", СОУ "Никола Войводов" и НУ "Иван Вазов", а също в детските градини "Звънче" и "Детски свят". В момента се изгражда Младежки център, която ще е в помощ на младежите в риск. "Имаме категоричното желание да бъдат въведени целеви стандарти за детските градини - по 10 лева на дете, които ще са за поддържане на материалната база, като средствата ще са от общинския бюджет" - каза Николай Иванов. Предвижда се разширяване на Общинската програма за подпомагане на деца с изявени дарби. Нова идея е и провеждането на фестивал на самодейното ученическо творчество. По-широко ще бъде внедрена системата за видеонаблюдение в детските градини и училищата в следващите години.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM