Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАПОЧВА СЕЗОН 2015/2016
НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ

Общинският етап на Ученически игри 2015/2016 г. във Враца започва във вторник, 6-ти октомври. Ученическите състезания традиционно стартират с футбол, предвид благоприятното време за спорт на открито. Срещите ще се играят на помощните терени на стадион "Христо Ботев" от 10.30, 13.30 и 15.30 часа, предвижда програмата. Първите мачове са между отборите на ПМГ "Акад. Иван Ценов" и ПГТР и СОУ "Н. Войводов" и ЕГ "Йоан Екзарх" за възрастта 8-10 кл.
Организаторите, Община Враца, Регионален инспекторат по образование - Враца, експертите на Министерство на младежта и спорта /ММС/ и Българска асоциация спорт в училище /БАСУ/, предвиждат преди Нова година да се проведат и общинските етапи по хандбал - на 27-ми - 28-ми октомври, по лека атлетика - на 11-ти ноември и по баскетбол на 16-ти ноември. Общинските етапи за спортове - тенис на маса, бадминтон и волейбол ще се проведат през януари - февруари 2016 г.
Експериментално тази година ще се организират и състезания по лека атлетика, шахмат, хандбал, бадминтон и тенис на маса за възрастта 11-12 кл. При проявен интерес, през следващия сезон те ще бъдат включени официално в Правилата за организиране и провеждане на Ученически игри. "Ученически игри" (по 8 вида спорт - баскетбол, волейбол, бадминтон, лека атлетика, тенис на маса, шахмат, хандбал, футбол, разделени в 3 възрастови групи - V-VII кл.; VIII-Х кл.; ХI-ХII кл. в двата пола), са част от държавната политика за ученически спорт и се провеждат от м. октомври - м. юни. Администрират се от Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация спорт в училище и общините. Всички училища във Враца вземат масово участие в общинския етап от игрите, като победители продължават в областни, зонални състезания и на държавните финалите.

.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM