Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОТНОВО ЛИ ПО ПОЗНАТИЯ НАЧИН

Какъв е този начин, ако някой не знае - той е партийно обусловения. Пускаш бюлетината, която партийно ти пасва. Правиш го, за да може твоята партия да има по-голямо представителство в местния парламент. Но дали хората, които ще влязат са достойни за това, малко са тези, които се замислят. Важното е, че партията ще има мнозинство и ще диктува политиката на местно ниво. Но от какви хора ще бъде създадена тази политика? Подходящи ли са техните професионални умения? На необходимата висота ли са? Те ли ще бъдат водещи или партийните пристрастия? Когато последните са водещи, дори и високите професионални умения губят своето значение. Когато сме много, макар и не прави, мнението ни ще бъде гласувано. Вярно е - преференцията дава възможност за мажоритарен момент в партийното гласуване. Твърдият електорат, обаче, си знае бюлетина Х, така както е подредена, а че лицето Y заслужава да бъде изведено напред, защото ще гледа на проблемите практично, а не партийно, малко хора ще предпочетат.
Радостно е, че собствено социологично проучване показва, че вече голяма част от населението на дадената община предпочита необвързания партийно кандидат-общински съветник, т.е. независимия. В негово лице тя вижда защитника на своите интереси. Особено когато се е доказал пред обществото. Не случайно един известен журналист заяви, че бъдещето на общините в България е независимостта. Тя дава възможност за истинска обективност, не партийно оцветена. Разсъждения, които винаги трябва да бъдат напомняни преди избори, независимо какви са те.

Иван УЗУНОВ
.


.


ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM