Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Скандал в парламента

ФРАПИРАЩИ НЕРЕДНОСТИ НА ИЗБОРИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА

Фрапиращи данни показа от парламентарната трибуна депутатът от ПГКБ Мая Манолова по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс вчера вечерта. За да онагледи скандалните манипулации на предишните избори, които ГЕРБ се готвят да повторят и на предстоящия вот, Манолова показа официалния бюлетин на ЦИК. В него е отчетено, че на първия тур на президентските избори бюлетините, които са обявени за недействителни поради показване на начина на гласуване са 43 018, а на втори тур - 11 619. Депутатът изрази недоумението си дали има човек, който може да си помисли, че десетки хиляди българи са си показали бюлетините на предишните избори. "Безобразна е манипулацията, която се извършва при регистрирането и броенето на окончателните резултати", възмути се Манолова.
"Разумно ли е да има над 43 000 българи, които не са разбрали, че не трябва да си показват бюлетините?", обърна се зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков към мнозинството.
Зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов настоя в парламента да бъде поканен председателят на ЦИК, за да се изясни скандалът. "Под съмнения се поставят резултатите от изборите. Има някакви хора, които си пишат данни, каквито им харесват и обявяват резултати, каквито се харесват на управляващите", подчерта депутатът от ПГКБ.

Жанет Пашалиева


 
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM